Kapustnica
Kapustnica

Silvestrovská kapustnica

mojaradost - bez fotkymojaradost, 29. decembra 2021

Kapustnica nám veľmi chutí a z domácej kapusty je vynikajúca.

10
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg (kvasená)
1 kg
700 g domáca
1 ks väčšia
20 g
2 strúčiky
1 PL
200 g
3 l




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na oleji dosklovita, pred koncom pridáme malé kúsky cesnaku, na kocky pokrájané bravčové pliecko, spolu podusíme. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku, premiešame.

  2. 2

    Pridáme pokrájanú kapustu, mleté čierne korenie, sušené hríby, ktoré sme predtým zaliali vriacou vodu a nechali zmäknúť (vodu zlejeme). Ja používam domácu kapustu, je v nej rasca, bobkový list, korenie, takže už nemusím tieto ingrediencie pridávať. Kapustu pridáme aj so šťavou, ale ak je veľmi kyslá, prepláchneme ju studenou vodou.

  3. 3

    Zalejeme vodou a varíme spolu od bodu varu asi hodinu, alebo podľa potreby. Vodu prilievame podľa potreby.

  4. 4

    Pridáme klobásu a varíme spolu ešte 30 minút. Potom klobásu vyberieme, pokrájame na kolieska a vrátime naspäť. Necháme prevrieť a dochutíme.

  5. 5

    My si dávame do taniera ešte kyslú smotanu. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Podobnú som robila dnes, (len cesnak nedávam), ale zistila som, že hríby sa nám už minuli (dosť skoro zistila), tak som dala pár mrazených, vodu som mala z údeného, čo som ešte predtým varila a papriku som dala tiež údenú. Slivky, jabĺčka, smotanu, ap. nedávam.....ale bolo pliecko čerstvé, krkovička údená a klobásky dva druhy. A máme na niekoľko dní:)
mojaradost
Ďakujem pekne za všetky komentáre a želám veselého Silvestra a všetkým Šťastný nový rok, aby bol lepší ako ten predchádzajúci:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia