Sépiové linguine s lososom, špargľou a cuketou

Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 17. mája 2012
Sépiové linguine s lososom, špargľou a cuketou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1 balenie
200 g
1 ks
100 g, 4 kusy
1 strúčik nasekaná na drobno
hrsť čerstvé




Postup

  1. 1

    Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak, cuketu nakrájanú na tenké pásiky, krátko osmažíme, pridáme kúsky lososa, ochutíme soľou a čiernym korením, zľahka prehodíme, krátko orestujeme, kým losos nemá zlatistú farbu.

  2. 2

    Podlejeme bielym vínom, víno na prudkom ohni odparíme. Vzápätí prihodíme uvarené cestoviny a hoblinky surovej bielej špargle, všetko spolu zľahka premiešame, pridáme čerstvo nasekané byliny, napríklad bazalku, petržlenovú vňať, pažítku alebo žeruchu.

  3. 3

    Náš tip: Pozor pri restovaní lososa, ide o jemné mäso, ktoré sa ľahko rozpadá – neprekáža to chuti, ale skôr výzoru jedla. Lososa radšej nakrájame na kocky, lebo tenšie plátky sa skôr rozpadnú.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia