segedinska kapusta podla mojej babky

ocenko - bez fotkyocenko, 23. novembra 2010

recept pochadza od mojej babky a patri mojim oblubenym pripravujem ho ked mam nan chut.

30 minút
príprava
11/2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 a 1/2 kg
1 kg
1/2 kg
4 ks




Postup

  1. 1

    mesko umyjeme pokrajame na kocky cibulu pokrajame tiez na kocky a usmazime do sklovita pridame meso a koreniny a dusime do polomeka potom premyjeme kapustu ak je moc kysla a pokrajame pridame k mesu a varime do mekka medzitym si mlete meso pripravime dame don korenie cierne mlete vajicko cibulu a papriku cervenu mletu a ryzu za dve hrstie a sol a tvarujeme gulicky ked je kapusta polomekka pomiesame ju a spravime do nej jamky a poukladame mesove gulky a uz nemiesat pokial nebude vsetko mekke

  2. 2

    podavame s chlebom alebo s knedlou a kto ma rad da si kyslu smotanu na vrch dobru chut

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia