Šalát s bulgurom a pečenou zeleninou

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 24. novembra 2011

Recept z časopisu Apetit. Bulgur (alebo kuskus), baklažán a paradajky nikdy nesklamú.

30 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

1 šálka
 malý
250 g
3 PL
 malá




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 190 °C. Baklažán nakrájame na tenké plátky, osolíme a necháme 30 minút vypotiť, potom opláchneme a osušíme. Rozložíme ich na plech na pečiaci papier, potrieme olivovým olejom a vložíme do rúry. Po 5 minútach pridáme paradajky a pečieme ďalších 15 minút.

  2. 2

    Bulgur opláchneme a na olivovom oleji opražíme, osolíme a zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Uvaríme podobne ako ryžu na slabom plameni. Medzitým zmiešame 2 PL olivového oleja s 3 lyžicami citrónovej šťavy a nasekanou cibuľou. (Ja som cibuľu nepoužila, ale v pôvodnom recepte sa uvádza).

  3. 3

    Uvarený bulgur premiešame s citrónovým dresingom, nasekanou petžlenovou vňaťou, pečenou zeleninou a rozdrobeným balkánskym syrom. Ak chcete pridať "grády" ako ja, primiešajte do dresingu chilli vločky alebo chilli korenie. mmmm..vynikajúca večera! Môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k nejakému dobrému grilovanému mäsku. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

julica
Mňam - ale bulgur, kuskus mi nechutí :)
marianne69
a mne ano:-) aj kuskus aj bulgur,krasny recept ako vzdy,tesim sa na vyskusanie
bozulka
Mne chutia...! Recept sa bude páčiť aj mojej neveste.
tinca
mne kuskus veľmi chutí, často ho robím
sneica
mne kuskus chuti robievam ale zvlášť,len pre seba...kk
strelka
Tento salat sme si s drahym urobili na veceru bez cibule ale zato s troskou chili a bolo to vynikajuce. Budem ho robievat aj s obmenami,
mnam :-) lahke zdrave a zasyti.
babulicka
bulgur je super a tento salatik vyzera tiez -idem nan

velmi ,logicke, ze ludiaco ho nemusia -maju potrebu kukat recepty s nim a hejtit




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia