Sviečková na smotane

luboovca - bez fotkyluboovca, 15. decembra 2013
Sviečková na smotane
Foto: luboovca

Sviečková na smotane po Lubkovsky. Receptik som vyvinul po mnohych testoch ako ochutit omacku aby mala vynimočnu chuť.

8
porcií
20 minút
príprava
210 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
6 ks
3 ks
1 ks
5 strúčikov väčších
3 listky
3 ks
200 ml
3 ks
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäsko umyte a osušte. Nakrájajte na kocky cibulku a lahko ju smažte na olivovom oleji. Po par minutkach vložte k nej mäsko aby sa zatiahlo zo všetkých strán, potom ho vyberte. NESOLTE!!!!

  2. 2

    K cibulke pridajte nakrajanú mrkvu, petržlen, zeler a cesnak. Jemne dochuťte paprikou a čiernym korenim a pridajte sojovú omáčku. Trošku posmažte. Pripravte si do varneho vrecúška (alebo sterilného obväzu) bobkový list, steakové korenie a bazalku aby ste ho ľahšie neskôr vylovili.

  3. 3

    Celé to zalejte horúcou vodou. Vložte mäsko. Vložte varný sáčok a postupne duste, cca 3 hodinky, záleží od mäska. Pri prvom zovretí pridajte soľ. Priebežne ochutnajte vývar. Ked je mäsko hotové vyberte ho von aby vychladlo, lepšie sa krája.

  4. 4

    Ak chcete hustejšiu omáčku nechajte zredukovať vývar dlhšim varom, vyberte varné vrecúško. Celú zmes rozmixujte ponorným mixérom. Pridajte smotanu, premiešajte a pridajte nadrobno nakrájanú slaninku a ešte raz priveďte k varu.

  5. 5

    Nakrájajte mäsko na plátky. Sparte nakrájaný knedlík. Nasrvírujte na tanier. Pridajte brusnicový lekvár. Zvyšné mäsko vložte k omáčke aby neoschlo. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
ya sojova mi tam moc nesedi...
radox1
sojova omacka je zabijak chutí pre nase regionalne jedla,ale inac v pohode recept.
concord
Asi by bolo lepšie keby si si svoje testy nechal pre seba.Aspoň by si ušetril čas mnohým, ktorí sa venovali čítaniu tvojich experimentov. Sviečková na smotane a mletá tzv. údená paprika, bazalka,sójová omáčka to fakt" zaručuje" výnimočnú chuť pri varení sviečkovej na smotane. tak ako to deklaruješ v úvode tvojho "receptíku" Hlavne že si zabudol na jednu z najdôležitejších ingridencií pri varení sviečkovej a to na horčicu. Takže ak by som sa mal teraz pustiť do varenia tvojho výtvoru, tak by som mal asi takú príchuť ako dnes pár minút po skončení zápasu Slovana s pražským kocúrom, čiže nepodareným levom.
luboovca
Drahy Shakespeare, ak si si nevšimol, chcel som dosiahnuť inú trošku zaujimavejšiu chuť omáčky. Kvalitná sójová omáčka rozvinie chuť zeleniny, údená paprika pridá výraz mäsku a bazalka jemnú vôňu celému jedlu. Myslim že tento web je pre zaujímavé recepty, klasickú sviečkovú navarí hocikto.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia