Vanilková torta
Vanilková torta

Svadobná torta s vanilkovým krémom a ovocím

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 18. júna 2022
Svadobná torta s vanilkovým krémom a ovocím
Foto: Kulinární studio MAFRA
12 ks
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
6 ks
1 bal.
160 g
1 PL nastrúhaná
40 g lúpané, nastrúhané
200 g
4 PL
Plnka:
400 ml
100 g
1 bal.
300 g
40 ml
150 g
Na dokončenie:
100 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Obe hmoty spojíme, vmiešame citrónovú kôru, mandle, preosiatu múku a nakoniec olej.

  2. 2

    Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 20 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 45 minút. Potom necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.

  3. 3

    Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho za stáleho miešania vychladnúť. Pridáme maslo, rum a všetko spoločne vyšľaháme na hladký krém.

  4. 4

    Korpus rozrežeme na 4 rovnaké diely. Korpusy potrieme džemom a zlepíme krémom (troška krému si odložíme na záverečné potretie torty). Tortu dáme do chladničky na 4 hodiny stuhnúť. Potom ju celú potrieme tenkou vrstvou krému, ozdobíme očisteným ovocím a lístkami ruží.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia