Foto: 2010
Luxusne sushi predjedlo pre fotbalovych vitazov .
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1000 ostrovov dressing: | |
1 hrncek |
|
1/3 hrnceka |
|
3 kvapky |
|
2 |
|
1 |
|
2 lyzice |
|
|
|
|
|
1/2 lyzicky |
|
sushi ryza: | |
1 hrncek |
|
5 lyzic |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Uvarime a pripravime ryzu na sushi ( pozri vyborne detailne video recepty na Vareche). Ryzu nechame vychladnut a ochutime. Pripravime si drevenu formu -hako ( obycajna drevena krabicka s dnom a vrchom ktore su volne) .Do formy som natlacil ochutenu ryzu do vysky cca.2.5 cm ,ryzu som vybral a rozkrajal na sushi v mojej forme na 3.5 cm x 6.5 cm. Riasy nori som noznicami nakrajal na vysku cca.5 cm a spravil som "zahradku' okolo sushi takze mi ostal prazdny priestor nad sushi 2.5 cm vysoky ktory som naplnil salatom.
- 2
Salat je spraveny z homaroveho maska , chvosty som kupil uz uvarene len sme ich pokrajali na male kusky a zmiesali s omackou -dressingom. Na domacu 1000 ostrovov omacku je asi 1000 receptov, takze kazdy podla chute. Na tvrdo uvarene vajicko sme nakrajali na velmi drobno tak isto nakladane oharky sme nakrajali na velmi drobno ( je lepsie dat anglicke takzvane sladke ) ked nie su pridali sme trochu cukru.Cibulku sme tiez nakrajali na velmi jemne. vsetko sme pridali do majonezy, tiez pridali kecup poriadne premiesali ochutili sol , korenie , a pridali par kvapiek Tabasca a podla potreby ochucovali stavou z citrona. Na koniec sme vmiesali nakrajane homarove masko a premiesali.
- 3
Do pripravenych sushi "zahradiek sme lyzickou naukladali homarovy salat. Servirovali so sojovou japonskou omackou wasabi a jasne ze nakladany zazvor nesmie chybat.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ked som za komunistov byval na slovensku tak sa mi ani nesnivalo ze daco tak existuje a tak sa to vola.1000 island dressing dava tomu tu farbu.
aj v restauraciach ;zalezi od vyrobcu(Kraft,Heinz,..)obcas ho obmienaju s nazvom russian dressing;chuti rovnako.Urcite vsak je najlepsi ten domaci ,cerstvo pripraveny!Lobster je pochutka,fajnove,
ale dost drahe masko, z chvosta a klepiet.