Sushi s homárovým šalátom

2010 - bez fotky2010, 26. júna 2010
Sushi s homárovým šalátom
Foto: 2010

Luxusne sushi predjedlo pre fotbalovych vitazov .

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250  g
1000 ostrovov dressing:
1  hrncek
1/3  hrnceka
3  kvapky
2
1
2  lyzice
1/2  lyzicky
sushi ryza:
1  hrncek
5  lyzic




Postup

  1. 1

    Uvarime a pripravime ryzu na sushi ( pozri vyborne detailne video recepty na Vareche). Ryzu nechame vychladnut a ochutime. Pripravime si drevenu formu -hako ( obycajna drevena krabicka s dnom a vrchom ktore su volne) .Do formy som natlacil ochutenu ryzu do vysky cca.2.5 cm ,ryzu som vybral a rozkrajal na sushi v mojej forme na 3.5 cm x 6.5 cm. Riasy nori som noznicami nakrajal na vysku cca.5 cm a spravil som "zahradku' okolo sushi takze mi ostal prazdny priestor nad sushi 2.5 cm vysoky ktory som naplnil salatom.

  2. 2

    Salat je spraveny z homaroveho maska , chvosty som kupil uz uvarene len sme ich pokrajali na male kusky a zmiesali s omackou -dressingom. Na domacu 1000 ostrovov omacku je asi 1000 receptov, takze kazdy podla chute. Na tvrdo uvarene vajicko sme nakrajali na velmi drobno tak isto nakladane oharky sme nakrajali na velmi drobno ( je lepsie dat anglicke takzvane sladke ) ked nie su pridali sme trochu cukru.Cibulku sme tiez nakrajali na velmi jemne. vsetko sme pridali do majonezy, tiez pridali kecup poriadne premiesali ochutili sol , korenie , a pridali par kvapiek Tabasca a podla potreby ochucovali stavou z citrona. Na koniec sme vmiesali nakrajane homarove masko a premiesali.

  3. 3

    Do pripravenych sushi "zahradiek sme lyzickou naukladali homarovy salat. Servirovali so sojovou japonskou omackou wasabi a jasne ze nakladany zazvor nesmie chybat.

Diskusia k receptu

babav
@2010 , co je homar?Mne to ruzove masko vyzera ako surova susi tuna(?!) .Najradsej na susi mi vsak chuti ten nakladany zazvor;-) .
2010
babav, aj ja som to musel hladat v googli " po nasom" it is lobster.
Ked som za komunistov byval na slovensku tak sa mi ani nesnivalo ze daco tak existuje a tak sa to vola.1000 island dressing dava tomu tu farbu.
babav
2010, thousand island dressing poznam,predavaju ho hotovy vo flasi
aj v restauraciach ;zalezi od vyrobcu(Kraft,Heinz,..)obcas ho obmienaju s nazvom russian dressing;chuti rovnako.Urcite vsak je najlepsi ten domaci ,cerstvo pripraveny!Lobster je pochutka,fajnove,
ale dost drahe masko, z chvosta a klepiet.
babidka
@2010 tak toto by som si naozaj dala :-) aj ked aj mne ako @babav najviac na susi chuti nakladany zazvor a aj wasabi:-)))) u nas vsak homara nekupim , videla som ho akurat v Metre v Kosiciach a bol trochu viac ako drahy. Ale clovek nikdy nevie....



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia