Rovenšťanské žaby

sonulienka - fotkasonulienka, 1. augusta 2011

Tento recept som dostala v práci od kolegyne keď som ešte pracovala a od vtedy ho pečiem pri oslavách. Je to veľmi chutné keď Zobraziť celý popisTento recept som dostala v práci od kolegyne keď som ešte pracovala a od vtedy ho pečiem pri oslavách. Je to veľmi chutné keď sa sedí a popíja.

50-60
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 170-175 °C

Suroviny

500 gr
300 ml
30 gr
30 gr
20 gr
1
Plnka:
125 gr
2 ks smotanový Bambíno
6-7 strúčikov




Postup

  1. 1

    Droždie trochu cukru a mlieka si urobíme kvások. Múku preosejeme 2-3 krát pridáme soľ premiešame, cukor.Keď máme kvások prilejeme ho do múky, pridáme pustené maslo a mlieko. Vypracujeme cesto ktoré necháme asi 30 minút kysnúť.

  2. 2

    Keď máme cesto vykysnuté vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme malé kolieska ktoré dáme na plech a vytvarujeme malé buchtičky. Necháme ich ešte na plechu 10 minút kysnúť, potom potrieme vajíčkom posypeme sézamom a dáme piecť.

  3. 3

    Na plnku rozmiešame maslo so syrom a pretlačeným cesnakom.Upečené buchtičky nakrojíme do 2/3 naplníme plnkou dáme klobásku.Ja dávam aj varené vajíčko,na malé pásiky nakrájanú papriku,na kolieska nakrájané uhorky,paradajky a hlavne netreba zabudnúť ozdobnú alebo akú máme petržlenovú vňať. Fantázie sa medze nekladú ale je to skutočne veľmi dobré.

Diskusia k receptu

mamatata2
Pekné, len na kysnuté veľmi nie som, ale prekonám sa na vnúčikove narodeniny.
sonulienka
neviem nevidela som ho mrzí ma ak si bude niekto myslieť, že som mu ho ukradla ale skutočne ho mám tak ako som písala od kolegine.A čo sa týka kysnutého aj ja som bola tak na tom,že mi nevoňalo ale skús si ho dať vymiešať do stroja a miešaj ho aspoň 5 minút budeš spokojná a budeš ho už robievať tak ako ja.
sonulienka
Áno pozrela som si ho akurát ja ho nerobím s cesnakom no mrzí ma Avanka skutočne som Ti ho neukradla.Nenašla som ho preto na VARECHE, že v názve má Rovešťanské žaby a nie Rovenšťanské žaby a preto som ho zverejnila lebo je to fakt dobré.
evusik
@sonulienka ja si myslím, že sa netreba ospravedlňovať... ja mám napríklad tento istý recept už roky vo svojej písanke vystrihnutý a nalepený z nejakého časopisu. A určite nie sme jediné kto tento recept pozná a aj robí.
Na Vareche je toľko rovnakých receptov až až a nikomu to nevadí, aspoň myslím :-))))
sonulienka
Mám ešte recepty ako napríklad Mandlové sušienky alebo Orechové kopýtka alebo klobáskové kolieska chcela som ich uverejniť ale neviem či ich už máte dajte vedieť a uverejním ich prosím.
hubarka35
Sonulienka kludne uverejni tie receptiky mna zaujimaju a určite i druhých.....a je tu vela receptov rovnakych-teda skoro-len iný názov,či obmena v surovine....
medovnicek
Ozaj sú výborné a vôbec podľa mňa nevadí, keď sa recept objaví aj viac krát, veď nie každý ten pôvodný videl.
A už len aby reč nestála - ten recept som poslala do časopisu Život ja, následne ho uverejnili aj v knihe. Nie som jeho autor - doma ho máme možno už viac ako dvadsať rokov od sestrinej kolegyne - bola to vynikajúca kuchárka ešte v socialistických jasličkách pre deti. Keďže každému chutili, tak som ho posunula ďalej na zverejnenie.
sonulienka
@medovnicek tak to som rada, že si receptík uverejnila je skutočne vynikajúci naplniť si ich može kto ako chce a nemá to chybu.
Tak teda ja Ti ďakujem. Ja mám aj tú knihu ale recept mi dala ešte keď som pracovala kolegyňa.
janka1011
@medovnicek som Ti vďačná, že si recept poslala do Života, ja ho mám presne odtiaľ a robím presne podľa receptu, len zvyknem priliať trošku mlieka, cesto je potom jemnejšie. žabky sú skutočne výborné, priam fantastické, u nás sa na tom ide pobiť každá návšteva...
vodnarka
Môžem buchtičky upiecť v jeden deň a plniť ich na ďalší, nebudú "gumové"?(len z časového hľadiska) Vďaka za odpoveď.
sonulienka
@vodnarka - buchtičky sú ako vidíš recept s kysnutého cesta podľa mňa by si aj mohla ale nesmieš ich zabaliť do igelitového sáčku aby neboli ako píšeš gumové len prekryť utierkou a dobre utierku pozatláčať na všetky štyri strany tak si myslím, že by mohli byť dobré skús a daj vedieť.
sonulienka
@Monty469 ďakujem a ak máš ozdobnú alebo aj obyčajnú petržlenovú vňať tak ju tam ešte môžeš pridať na ozdobenie.
kristina8725
Ja som sa včera inšpirovala ale podľa mojej chuti je tam dosť cukru a sú potom dosť sladké nabudúce by som asi dala viac soli a menej cukru inak dobrý recept určite ešte sa budem tvojimi receptami inspiravat hlavne slané 😊






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia