Rizoto s baklažánom

dora - fotkadora, 18. novembra 2009
Rizoto s baklažánom
Foto: dora
4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1
1 ks
1/2
1




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme na olivovom oleji opražiť dosklovita. Pridáme na tenké pásiky nakrájaný baklažán a dusíme asi 5 min na dostatočnom množstve oleja. Ďalej pridáme na kocky nakrájané zavárané paradajky, aj so šťavou, soľ, bylinky a dusíme asi 10 min.

  2. 2

    Následne vsypeme ryžu a zalejeme horúcim vývarom z bujóna tak, aby bol povrch zmesi pod hladinou. Dbáme na to, aby sa voda z rizota nevyparila a stále dolievame vývarom. Varíme takto asi 30 – 40 min, kým ryža nie je mäkká.

  3. 3

    Podávame posypané parmezánom alebo granou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia