Rebarborovo - jahodový koláč fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 5. mája 2012
Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept)
Foto: babkamt

V záhrade nám rastie rebarbora. Dnes som z nej upiekla rebarborovo- jahodový koláč. Ešte mám v mrazničke mrazené jahody , tak som to takto Zobraziť celý popisV záhrade nám rastie rebarbora. Dnes som z nej upiekla rebarborovo- jahodový koláč. Ešte mám v mrazničke mrazené jahody , tak som to takto skombinovala.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 PL
200 ml, (1 kelímok)
180 ml
250 ml
30 ml
2 ks
0,5 čl
0,5 čl
1 ks
200 g
1 ks
1 ks
3 PL
1 ks
30 g
350 g




Postup

  1. 1

    Z rebarbory som zrezala listy a olúpala som ju.

    Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dala som ju do hrnca a zaliala som ju vriacou vodou. Hrniec som prikryla asi na 3 minúty.Tým som ju sparila. Potom som vodu zliala. Rebarboru som nechala vychladnúť.Vychladnutú som ju pokrájala aj s jahodami. Na ďalšom obrázku je v miske spolu s jahodami.

    Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si suroviny na koláč.

    Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešala som spolu múku s kypriacim práškom a sóda bikarbónou a preosiala som ju. Primiešala som do múky cukor. V miske som zmiešala kyslú smotanu,olej , 2 vajíčka. K tomu som primiešala múku s cukrom . Cesto som rozdelila na dve časti. Do bielej časti som primiešala 0,5 Zlatého klasu.

    Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plech som dala papier na pečenie. Veľkosť plechu 21 x 23 cm. Naliala som biele cesto.

    Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do odobratej menšej časti som pridala 1 pl kakaa.

    Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Toto som lyžicou dávala na biele cesto.

    Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na cesto som rozložila rebarboru a jahody. Posypala som to vanilkovým cukrom.

    Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tvaroh som rozmiešala s vajíčkom a 3 pl cukru , 30g solamylu a zvyšnou polovicou Zlatého klasu.

    Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tento tvaroh som dala na ovocie.

    Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rúru som predhriala na 180 stupňov. Koláč som piekla 40 minút.

    Rebarborovo - jahodový koláč  (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

babav
Krasne foto...fajnovy kolacik .Rebarborove kolace a zakusky chutia sviezo,je sezona treba piect ;-) .
afataga
teda ten vyzera fakt uzasne, normalne sa mi slinky zbiehaju :-)
cica2
páči sa mi, ale ešte som z rebarbory koláč nerobila, akú to má chuť? Krásne foto! :-)
tatranocka
Krásny a podrobný recept pre začiatočníkov.V obchode som videla takú červenú rebarboru,je to to isté ?Ďakujem za recept.
hudobnicek
mňam, vyzerá to úžasne, určite musí byť aj zaujímavá chuť, kyslastá rebarbora a sladké jahody a tvaroh :) aj nám rastie na dvore kopec rebarbory, a často s ňou pečiem, musím pridať nejaký recept :) len sa chcem spýtať, aké má následky to sparenie rebarbory? je to potrebné? lebo ja do koláčov krájam ošúpanú umytú surovú rebarboru a vždy je koláčik super :) v čom je teda rozdiel? ďakujem
hubata
Z rebarborou mám málo koláčikov v KK. Takže vďaka za tento pekný, dobručký a aktuálny receptík. Ukladám do KK.
salinka
Paradny kolacik. Kombinacia rebarbory s jahodami je vyborna a ten tvaroh to zjemni, urcite je to kulinarsky zazitok:-)
medovnicek
rebarborové koláčiky milujem, s jahodami som ešte neskúšala, vďaka za nápad
babkamt
@tatrano čka áno je to rebarbora. @hudobn íček Keď sa rebarbora sparí , zbaví sa trpko - kyslej chuti. Píše sa to v starej kuchárskej knižke. Potešili ma vaše komentáre. Teším sa na tvoje recepty z rebarbory. Pridaj čím skôr , lebo teraz ich môžeme využiť.
zzdravo
tento receptik isto vyskusam, prave pecieme rebarborove mafiny, ale ked rebarborka dorastie budu aj jahodky :)
kattruss
fíha :) krásny kolačik :) Keďže som ešte z rebarbory nič nepiekla, ba ani ju nejedla neviem ako chutí, a či by nám chutila, ale ako čítam asi to má dobrú chuť :)
gamaria
teraz som ho narezala a je výborný. nemala som jahody len dreň, tak som tam dala miesto jahôd dreň. robila som z duplovanej dávky lebo mám väčší plech
babkamt
@zzdravo , mafiny s rebarborou som ešte neskúšala. Dobrý nápad. @kattruss , všetko je po prvý krát. Vyskúšaj z polovičnej dávky .
@gamaria :(((((( , som rada , že vám chutilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia