Ravioli s krvavničkovou plnkou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 22. septembra 2016
Ravioli s krvavničkovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na ravioli:
500 g
4 ks
20 g
1 PL
1 ks
Na jablkové čatní:
2 ks
50 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Múku, vajcia, soľ a olivový olej vymiešame na cesto. Necháme 30 minút odležať. Krvavničku uvaríme, necháme vychladnúť a nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na tenký plát a prepolíme. Na jednu stranu cesta poukladáme nakrájanú krvavničku, okolo potrieme vodou, navrch položíme druhý plát cesta a dobre pritlačíme, aby v ceste neboli vzduchové bubliny. Ravioli vykrojíme a varíme vo vriacej vode 6 minút.

  3. 3

    Jablkové čatní s orechmi: Maslo v panvici roztopíme, očistené jablká nakrájané na kocky vložíme do panvice, pridáme nasekané orechy, cukor a podusíme.
    Ravioli podávame poprekladané kolieskami krvavničky a dozdobené opečenou cibuľkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia