Ryžový nákyp

bambulkaadka - bez fotkybambulkaadka, 10. septembra 2011

Milované sladké jedlo od mojej maminky :)

5-6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
1 l
100 g (Hera)
110 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu umyjeme, nasypeme do mlieka, osolíme štipkou soli a uvaríme do mäkka. Maslo, cukor a žĺtky dobre vymiešame a primiešame do vychladenej ryže. Z bielkov vymiešame tuhý sneh a zľahka ho primiešame do ryže. Nakoniec pridáme ovocie podľa chuti. Ja mám najradšej doma zavárané marhule alebo čerešne.

  2. 2

    Všetko vylejeme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej misy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 1/2 hodiny, kým sa nám na vrchu nezačne nákyp zapekať do zlato-hneda.

  3. 3

    Ryžový nákyp zvyčajne zalievajú šťavou z ovocia, aby nebol suchý. Ja to však zaliate nemám rada, ale nákyp podľa tohto receptu je šťavnatý a veľmi chutný.. samozrejme to záleží od toho ako dlho ho necháte piecť... Prajem dobrú chuť :) :)

Diskusia k receptu

luciab
Vyborne, prave sa chystam robit ryzovy nakyp tento tyzden, mame este ceresnove kompoty, a hladala som klasicky a chutny recept. ja som to roky nerobila, vyskusam podla tvojho, uz sa tesim.dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia