Ryžové koláčiky

eraserhead - fotkaeraserhead, 6. septembra 2013

nápad nie je môj

12 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
150 g
120 g
2 ks
1 štipka
1 ks




Postup

  1. 1

    V nádobe zmiešame vajíčka s cukrom (stačí aj vidličkou), nastrúhame-nakrájame zmäknuté maslo, pridáme štipku soli a kôru z citróna. Postupne pridávame múku a vypracujeme kompaktné cesto. Cesto si rozdelíme na 8 častí z ktorých dlaňami vytvarujeme-vyvalcujeme valčeky dlhé približne 10 a s priemerom približne 2 cm. Valčeky jednotlivo zabalíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na pol hodinu do chladničky.

    Ryžové koláčiky - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame si kako s cukrom a v tomto diamantovom prachu vyváľame jednotlivé valčeky

    Ryžové koláčiky - obrázok 2
  3. 3

    Valčeky potom nakrájame na asi 1cm koláčiky.

    Ryžové koláčiky - obrázok 3
  4. 4

    Uložíme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej 180º na 10-12 minút. Čas pečenia si je dobré odskúšať na dvoch troch koláčikoch, aj preto že po vybratí z rúry sú tieto mäkké, po vychladnutí však stvrdnú.

    Ryžové koláčiky - obrázok 4

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia