Rýchly krupicový nákyp

stanka21 - bez fotkystanka21, 18. februára 2011

Rýchla a ľahká pochúťka. Vhodná ako hlavné jedlo alebo ako dezert. Suroviny uvádzam pre malú sklenú misu. Ak chcete použiť väčší pekáč alebo misu Zobraziť celý popisRýchla a ľahká pochúťka. Vhodná ako hlavné jedlo alebo ako dezert. Suroviny uvádzam pre malú sklenú misu. Ak chcete použiť väčší pekáč alebo misu odporúčam suroviny zdvojnásobiť.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g
500 ml
1 ks
100 g
5 cl
2 ks
3 ks
400 g
5 cl
20 g




Postup

  1. 1

    Do mlieka pridáme vanilkový cukor a uvaríme hustejšiu detskú krupicu. Odstavíme, občas premiešame a necháme vychladnúť( nemusí byť úplne studená ). Rozdelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky, práškový cukor, jogurty a vaječný likér spolu premiešame. Pridáme vychladnutú krupicu, olej a sneh. Premiešame. Kompótovú šťavu zlejeme a ovocie nakrájame na menšie kúsky. Zapekaciu misku vymastíme maslom. Polovicu krupicovej zmesi vylejeme do misy. Navrstvíme ovocie a zalejeme druhou polovicou. Dáme piecť pri 200 stupňoch. Sledujeme a keď je povrch nákypu ružový, vyberieme von. Podávame s kompôtovou šťavou, ovocím, šľahačkou. Chutné aj na studeno. Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

evanaaa
Stanka21, krupicový nákyp som robila len raz, ale bez likéru a jogurtov, môže to byť s tým zaujímavá chuť. Jasné, že je to aj dobré.
marijanka712
zaujimavý receptík ako dieťa si pamätam na nejaký krupicový nákyp , u babky , ale nevybavuje sa mi či to bolo aj s ovocím a preto tento receptík iste vyskúšam
bembo
Už som ho robil viackrát.Je výborný.Ja ho jem za studena,a podlejem vaječným likérom,na vrch špricnem šľahačku.Nevýhoda že to má trochu viac kalórií ako výška môjho dôchodku,ale občas treba dopriať aj takúto dobrotu.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia