Foto: crenai
Focaccia s rustikálnym nádychom.
1
porcia
porcia
150 minút
príprava
príprava
15 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Suroviny zmiešame a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
- 2
Cesto uložíme do misky, potrieme trochou olivového oleja a necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem.
- 3
Rozvaľkáme na hrúbku približne 1,5 cm a necháme 15 minút podkysnúť. Cesto jemne natrieme olivovým olejom, posypeme soľou a prstami vyhĺbime po celom povrchu jamky. Následne necháme ešte 45 minút podkysnúť.
- 4
Pečieme na 250 °C približne 15 minút.
Tiež focaccia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Majú ju skoro všade, ale väčšinou chodím do kaufu, tak tam. Robím z nej aj domáce cestoviny.