Rustikálna focaccia

crenai - fotkacrenai, 2. januára 2022
Rustikálna focaccia
Foto: crenai

Focaccia s rustikálnym nádychom.

1
porcia
150 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

350 g
80 g
200 ml teplá
2 PL
1 KL
1 bal.
Na potretie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny zmiešame a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.

  2. 2

    Cesto uložíme do misky, potrieme trochou olivového oleja a necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem.

  3. 3

    Rozvaľkáme na hrúbku približne 1,5 cm a necháme 15 minút podkysnúť. Cesto jemne natrieme olivovým olejom, posypeme soľou a prstami vyhĺbime po celom povrchu jamky. Následne necháme ešte 45 minút podkysnúť.

  4. 4

    Pečieme na 250 °C približne 15 minút.

Diskusia k receptu

crenai
@sashan (3.1.2022 10:30)

Majú ju skoro všade, ale väčšinou chodím do kaufu, tak tam. Robím z nej aj domáce cestoviny.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia