Prekladané zemiaky z rímskeho hrnca fotorecept
Foto: mariamka
Niečo ako francuzáky.
Suroviny
1 kg |
|
2-3 cm plátok |
|
1 ks |
|
2 nožičky |
|
1 ks (žltá) |
|
180 ml |
|
|
|
|
|
|
|
200 g |
|
4 plátok |
|
|
|
(alebo Grana Padano) |
|
1 PL |
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Rímsky hrniec namočíme na pol hodinu do studenej vody. Zemiaky umyjeme, pokrájame na hrubšie plátky a nakoreníme. Môžete použiť svoje obľúbené koreniny, prípadne zmesi. Ja som použila "bylinkové maslo". Do hrnca skladáme nasledovne: slanina, cibuľa, zemiaky /polovica/, klobása, paprika.
-
2
Na to druhá vrstva zemiakov, maslo, tymián, šľahačka.
-
3
Zaklopíme vrchnákom a pečieme pri 200 °C cca hodinu. Po tejto dobe odkryjeme a polejeme zálievkou /jogurt, mletá údená paprika, oliv. olej, syr, sušená/čerstvá petržlenová vňať/.
-
4
Zapekáme už bez vrchnáka cca 10 min. Podávame so šalátom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu