Prekladané zemiaky z rímskeho hrnca fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 6. februára 2015
Prekladané zemiaky z rímskeho hrnca (fotorecept)
Foto: mariamka

Niečo ako francuzáky.

Suroviny

1 kg
2-3 cm plátok
1 ks
2 nožičky
1 ks (žltá)
180 ml
200 g
4 plátok
 (alebo Grana Padano)
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Rímsky hrniec namočíme na pol hodinu do studenej vody. Zemiaky umyjeme, pokrájame na hrubšie plátky a nakoreníme. Môžete použiť svoje obľúbené koreniny, prípadne zmesi. Ja som použila "bylinkové maslo". Do hrnca skladáme nasledovne: slanina, cibuľa, zemiaky /polovica/, klobása, paprika.

    Prekladané zemiaky z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na to druhá vrstva zemiakov, maslo, tymián, šľahačka.

    Prekladané zemiaky z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zaklopíme vrchnákom a pečieme pri 200 °C cca hodinu. Po tejto dobe odkryjeme a polejeme zálievkou /jogurt, mletá údená paprika, oliv. olej, syr, sušená/čerstvá petržlenová vňať/.

    Prekladané zemiaky z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapekáme už bez vrchnáka cca 10 min. Podávame so šalátom. Dobrú chuť.

    Prekladané zemiaky z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia