Prekladané šťavnaté kuracie prsia fotorecept

pusta - fotkapusta, 8. marca 2015
Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept)
Foto: pusta

Zase jeden recept z mojej zbierky pohodlného nedeľného varenia, síce kalorické jedlo, avšak hriešne dobré :-)

3
porcie
20 minút
príprava
40 + 20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
6 plátkov domáca
2 plátky
100 g strúhaný + plátky
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
podľa chuti nastrúhaný
1 ks
125 ml
1 PL
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som umyla, osušila, pokrájala na tenšie rezne, ktoré som nevyklepala, osolila som ich,okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som ich odpočívať pri izbovej teplote, kým som pripravila ostatné suroviny, domácu údenú slaninu som pokrájala na plátky,...

    Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...pripravila som údený polooštiepok, časť som pokrájala na plátky a časť som nastrúhala na jemno.

    Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky som vyklepla vajce, pridala som soľ, škrob, sladkú smotanu, nastrúhala som muškátový oriešok,...

    Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridala som čerstvo mleté čierne korenie, všetko som spolu poriadne premiešala vidličkou, rozšľahala a zálievka bola hotová.

    Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekáčik som vyliala olejom, položila som vedľa seba plátky domácej údenej slaniny, pokropila som ich zálievkou, na slaninu som položila pripravené kuracie rezne, pridala som časť nastrúhaného syra a syrových plátkov, pokropila zálievkou, pokládla som na syr opäť plátky slaniny, pokropila som ich zálievkou,...

    Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..na slaninu som položila schwarzwaldskú šunku, pokládla som na šunku syr a pridala som druhú polovicu strúhaného syra, ktorý som pokropila zase zálievkou, na syr som položila zvyšné kuracie rezne, na rezne som pokládla plátky syra a preliala zvyšnou zálievkou.

    Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Časť zálievky stiekla do pekáčika, do nej som položila krížalky očistených zemiakov, pekáčik som prikryla alobalom, vložila piecť...

    Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, piekla som 40 minút, odstránila som alobal...

    Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a pri tej istej teplote som piekla ešte 20 minút, kým sa syr rozpustil, na povrchu sa zapiekol do peknej zlato - hnedej farby a upiekli sa aj zemiačiky.

    Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pokrájala som prekladané kuracie rezne na porcie, podávala som horúce so zemiačikmi, ktoré sa upiekli spolu s kuracími prsiami, moji chlapi dnes pracovali v záhrade a výborne si pochutnali na výdatnom chutnom obede, ku ktorému si dali dobre vychladený orosený Pilsner Urquell, zo šalátov mali na výber kapustový šalát, čalamádu, baranie rohy a pikantné sladko - kyslé uhorky domácej výroby.

    Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Takto pripravené kuracie sú veľmi šťavnaté, mäkučké, s úžasnou údenou chuťou slaninky, šunky a údeného syra, zjemnené sladkou smotanou, túto vynikajúcu chuť prevzali aj zemiačiky, ktoré sa piekli spolu s kuracími rezňami, je to pohodlné nedeľné varenie, ktoré nevyžaduje veľa práve a výsledok je famozny, odporúčam vrelo vyskúšať, prajem Dobrú chuť :-)

    Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

dandika1
@pusta zase si cosi nove vytiahla z klobuka ,vyzera to prudko jedle ,ale ako pises kaloricke uz je v KK az bude doma brigada((uz je za dverami a nie mala))tak spravim .Pekne foto a postup 5* Vdaka:-)))))
tassiedevil
kalorické, nekalorické "who cares", toto sú chute, ktorým sa dá len veľmi ťažko odolať:) určite poznáš, nejaký mudrc vyhlásil, "Nie preto žijeme aby sme jedli, ale preto jeme aby sme žili", podľa mňa veľmi hlúpa fráza....čo má človek z toho života, ak si nemôže ani poriadne zajesť? /nemyslí tým sa obžierať/...:) Ako dobrý voják Svejk povedal:"Kdo pil umrel, kdo nepil, umrel taky"....môj názor je podobný z jedlom..:) tú latku si zase zdvihla o niečo vyššie...:)*****
pusta1
@dandika1 , na brigádu toto jedlo budeš mať ako stvorené:-)
dobre si sa rozhodla :-)
poteší ma, ak spravíš :-)))
dakujem za pochvalu fotky, postupu, receptu, za uloženie do kk a za 5*
pusta1
my dear @tassiedevil ,
súhlasím s tebou, v živote sú aj iné radovánky :-)))
napr. niet nad dobré jedlo potom... :D
poznám to príslovie a aj výrok Dobrého vojaka Švejka :D
dakujem za tvoje milé, krásne, vtipné a vysoké verbálne hodnotenie, a za 5*
denyany
Mňam! Toto určite spravím, vyzerá to vééľmi prudko jedlé!
pusta1
@denyany , som rada, že sa ti môj recept páči :-)
poteší ma, ak spravíš aj ty :-)
dakujem za krásnu pochvalu.
ivav
samé chutné suroviny, hotové jedlo krásne, lákavé...
motyka
fajnové. Zase nová inšpirácia. Díky. K.K. 5*
pusta1
@ivav , súhlasím, samé chutné suroviny :-)
dakujem za krásnu pochvalu.
pusta1
@motyka , veru je to fajnotka :-)
som rada, že som ťa inšpirovala.
dakujem za milú pochvalu, uloženie do kk a za 5*.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia