Pórový koláč

2010 - bez fotky2010, 22. mája 2011
Pórový koláč
Foto: 2010

To len francuzov moze napadnut , mal som vsetko v ladnicke tak som to upiekol aj ked som nepekar.

20 minut minút
príprava
30 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

3
300 ml
1
1
300 g




Postup

  1. 1

    Por poriadne ocistime a umyjeme pod tekucou vodou, pouzijeme len biele casti. Nakrajame na kolecka. Stonkovy celer jednu palicku tiez nakrajame na kolecka. Dame si rozohriat trubu.

  2. 2

    Na vacsiu panvicu dame trochu olivoveho oleja a por a zeler dame dustit, tak aby nam neprihorel -nezhnedol.Pridame smotanu a este chvilu podusime a ochutime ( my sme pridali na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat ). Nechame trochu vychladnut. Pridame a vmiesame cele vajicko.

  3. 3

    Ja som mal listove ceto z obchodu tak som ho polozil na vymasteny plech. Na cesto som stedro rozotrel porovu zmes. Dal piect na 30 minut .( zalezi od rury na 180 C).

Diskusia k receptu

libina
lákavé, jednoduché, určite vyskúšam :-)
hubata
Slaný, letný koláč, už chýba len za pohár bieleho. Ale možno aj taká orosená dvanástka by pasovala. Uložím si ho, takéto nemám v KK.
jatanika
a veľmi podobný napadol aj mne :-)) ... ja som dávala aj bryndzu... zeler nie...
zolik
Vyborny, robila som ho pred casom. pouzila som vsetko co som este mala v chladnicke - sunku, slaninu, cibulku, paradajky (olupane), olivy, por a syr (ostatky po weekende), len ten smotanovy zaklad ochuteny ciernym korenim, solou a chilly zostal. Vyborna alternativa na pondelkovu veceru so salatom, alebo aj bez neho, ale zbytky su zuzitkovane a to ma vzdy tesi. Moja stara mama robievala takto v pondelok "Restpirohy". Na plechu na rovno je to jednoduchsie. Od kamaratky mam podobny recept na koprovy slany kolac, ked ho najdem a urobim tak ho pridam.
silvia68
je výborný, často pečiem slané a tento bol veľmi dobrý.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia