Populárna čína z Pekingu

2010 - bez fotky2010, 9. augusta 2012
Populárna čína z Pekingu
Foto: 2010

Tuto cinu Chǎo Jīdàn Xīhóngshì – 炒鸡蛋西红柿 nenajdete mimo Ciny v restauraciach, ale v Pekingu je to jedno z najpopularnejsich jedal. Takze vajicka s Zobraziť celý popisTuto cinu Chǎo Jīdàn Xīhóngshì – 炒鸡蛋西红柿 nenajdete mimo Ciny v restauraciach, ale v Pekingu je to jedno z najpopularnejsich jedal. Takze vajicka s rajcinami.

5 minut minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3
3
1-2 struciky




Postup

  1. 1

    Vo woku si dame rozohriat lyzicu dve oleja a spravime makku prazenicu a vyberieme a odlozime na teple miesto na stranu

  2. 2

    Do woku pridame lyzicu oleja osmazime nakrajany strucik cesnaku pridame na sestinky nakrajane paradajky a na silnom plameni rychlo osmazime aby pustili stavu ale zase aby sa nerozpadli vmiesame prazenicu a ochutime solou. Supky sa vyberaju palickami ked sa je tato cina z ulice dakde si pridavaju este ryzu na stranu a europsku vymozenost kecup.

Diskusia k receptu

tiginko
konečne jednoduchá a na Slovensku uvariteľná čína pre zaneprázdnené hladné krky! Okoštujem hneď dnes na večeru
pacik
@2010 to je úžasné, v jednoduchosti je krása a chuť :-)
2010
Inac v Cine sa dakedy pod menom sol je aj MSG a bezne sa pridava a byva na stole v solnicke , takze kdo chce mat naozajstnu chut prida si Vegetu :)


2010
@michsamant , dnes som pozeral program kde skumali ludi co maju velmi zlu reakciu na glutamant v cinskych restauraciach.Zobrali ich do talianskej restauracie a jedlo bolo absolutne bez glutamantu len potraviny z vysokym obsahom prirodneho boli pouzite , paradajky , orechy , parmezan , hriby. Presne ta ista averzna reakcia , takze podla vsetkeho zda sa ze ako ma dakdo problem s lepkom ci s laktozou su ludia co maju problem s akymkolvek glutamntom.@rajnica radsej si chod po gastrace aby si nam nevyhladoval.
afataga
u nas doma sme vzdy jedavali ku prazenici paradajky a kecup a kazdemu sa to zdalo divne :-) toto je sice ine, ale chut bude podobna, vyskusam
sovka62
@rajnica a kedy už konečne pridáš nejaký "recept reálny pre domácnosť"? Lebo som zatiaľ žiadny tvoje nevidela, len kritiku na to, čo pridávajú iní.
sovka62
Celkom sa mi zbiehajú sliny, len tie paličky by som nezvládla (skúšala som a nejde a nejde).
evusik
tak ja som ani nevedela, že jedávam čínske jedlo pretože ja si takúto praženicu s rajčinami robím odpradávna, akurát ten cesnak nedávam... ale skúsim....
@2010 s tými gastráčmi si to zabil :-)))))
babav
Vyzera to krasne ...chuti iste tiez,viem asi ako ,lebo prazenicu s rajcinami,paprikou a cibulou robievam;-)
zdezda
:-)včera som mala seged, dnes budem mať paradajku s praženicou, už sa teším, tiež som si robievala iba s paprikou ako @kucharka100 , lebo to jedávala babička, takže hurá do chladničky :-)
marianne69
vyborne to bolo,moja vcerajsia vecera,fotku nedavam,taka pekna ako Tvoja by aj tak nebola:-)...
babidka
Videla som to podavat aj s tymi ich rezancami - a potom sa to naozaj da jest jedine s palickami :-)
branka
mnam, to si urobim, ale najprv si zaparim a osupem paradajky...a postup si tiez zjednodusim, najprv si kratucko poprazim paradajky a potom do toho supnem vajicka...
tiginko
@branka nebude to to isté, tie vajíčka potom budú rozmočené a keď ich budeš chcieť mať poriadne upečené, tak budú paradajky rozvarené. Ten postup má svoj význam. Inak budeš mať z toho obyčajné lečo bez papriky... ale inak dik, aspoň si mi to pripomenula :-)
slavka2012
@2010 , znami sa pred par dnami vratili z dovolenky v Cine a v piatok vecer sme boli na ochutnavke jedal zo surovin, ktore si priniesli a receptov, ktore odkukali. Mali asi 7 chodov (hovadzie rezance na mangu, kuracie kusky na 4 sposoby, ryzove rezance so zeleninou, tofu, prazenu zeleninu) ochutenych rozlicnymi omackami a ich zmesami a naozaj to bol festival chuti, ktore sa navzajom lisili. Boli aj tieto paradajky s vajickom a musim povedat, ze ich chut ma prekvapila, hned v sobotu sme si ich urobili na obed.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia