Polievka zo zelenej fazuľky

olinecka - fotkaolinecka, 15. apríla 2014
Polievka zo zelenej fazuľky
Foto: olinecka

Veľmi obľubena v mojej rodine.

6
porcií
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (najlepšie pestovana doma mrazena)
0,5 l
3 ks (nakrájané na kocky)
3 PL
2 PL na zápražku
 na dochutenie
 na ochutenie
2 PL na záatrepku
 (mrazena čerstva podľa potreby)




Postup

  1. 1

    Do hrnca dame fazuľku nerozmrazujeme zalejeme studenou vodou pridame kôpor, soľ a varime asi 15 minut ku fazuľke pridame zemiaky nakrajane na kocky povarime kym nie su uvarene.

  2. 2

    Z oleja a muky ,môžme pridať aj štipku mlete čierne korenie podľa uvaženia urobime ružovu zapražku zalejeme horucou vodou a pridame do polievky.Trocha povarime.

  3. 3

    Z mlieka a muky urobime zatrepku a vlejeme do polievky premiešame a povarime,kym polievka trochu nezhustne.Dochutime octom a podavame.Môžme zajedať bielym alebo celozrnym pečivom.Ja si keď je sezona namrazim do mikrotenovych sačkou pridam tam aj kôpor a potom sa teším,že mam niečo svoje.

Diskusia k receptu

mariamka
aj u nas oblubena a chutna polievka, len ten kopor davam az na zaver, pri vareni skus par bobkacov, v kyslych polievkach urobia dobru chut, s tym mrazenim kopru mas pravdu, tiez ho mam v mrazaku stale poruke :)
takina48
kôpor nasekám, dám do malého pohára, zalejem octom a mám po celý rok.. na ochutenie pokrmov - omáčok, polievok dám za lyžičku, ak kúpim čerstvý znova nasekám a pridám do pohára.. má čerstvú chuť a nič sa mu v chladničke nestane..
evanaaa
Tiež sa mi zdá zbytočné robiť zápražku, najmä keď tam nemusí byť, predsa je ťažšia, úplne stačí zátrepka na zahustenie. Dokonca je to polievka, tú netreba až tak zahusťovať, ja ju síce nerobím, ale omáčku - prívarok ano, ale len so zátrepkou.
aalena
Dávam aj zápražku aj zátrepku. Samozrejme primerane. Vznikne úplne iná chuť. Mám mliečne polievočky veľmi rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia