Plnka z kuracích pečienok fotorecept

elekra - fotkaelekra, 8. októbra 2011
Plnka z kuracích pečienok (fotorecept)
Foto: elekra

Takúto plnku sme robievali vždy doma do kuraťa alebo mladého králika. A dá sa jesť aj zapečená alebo len tak pripravená so zeleninovým šalátom. Zobraziť celý popisTakúto plnku sme robievali vždy doma do kuraťa alebo mladého králika. A dá sa jesť aj zapečená alebo len tak pripravená so zeleninovým šalátom.

20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 dkg
1-2 ks
3 ks
1 ks menšia
 zmes




Postup

  1. 1

    Očistenú kuraciu pečienku si nakrájame na menšie kúsky.

    Plnka z kuracích pečienok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame na jemno a speníme na oleji.

    Plnka z kuracích pečienok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nachystané kuracie pečienky a jemne ich orestujeme,

    Plnka z kuracích pečienok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme na kocky nakrájaný rožok alebo dva (podľa toho, koľko chceme plnky, alebo aké veľké rožky sme kúpili),

    Plnka z kuracích pečienok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    necháme rýchlo prehriať a pridáme celé vajíčka,

    Plnka z kuracích pečienok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    premiešame ako praženicu, osolíme, okoreníme a pridáme zmes byliniek (použila som majoránku, tymián a levanduľové lístky) a petržlenovú vňať. Ak nemáme čerstvé bylinky použijeme sušenú majoránku.

    Plnka z kuracích pečienok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Odstavíme, premiešame a počkáme kým plnka trošku vychladne. Potom naplníme, tak ako ja, vykostené kurča - máme roládu alebo aj celé kurča, alebo zapečieme v rúre poprípade ju zjeme na raňajky alebo na večeru so zeleninou.

    Plnka z kuracích pečienok (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

aroooo
no už aj ukladám a čo najskôr vyskúšam
hubata
Mám troška iný postup, s výraznou vôňou petržlenovej vňate, a potom u nás sa to volá: "stratené kura". Plnky musím vždy urobiť viac, lebo ju ľúbia malé detičky viac ako mäso. Lietajú s ňou aj na dvor. Takže je to stará, rokmi osvedčená klasika.
helca103
veľmi dávno som to nerobila ďakujem za pripomenutie....
eunika
takúto plnku mám veľmi rada,ale rožky navlhčím v mlieku a vajíčka pridám surové,musím vyskúšať tvoj postup.
modrykamen
Súhlasím s Hubatou a Eunikou a ostatní skúste, je to vynikajúce. Stačí urobiť len plnku a podávať s paradajkovou, alebo kôprovou omáčkou. Ľahký obed po nedeľných hodoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia