Plnka z kuracích drobkov podľa môjho manžela alebo kúzla s pórom časť IV. fotorecept

slnecnicovka - fotkaslnecnicovka, 27. októbra 2013

Po úspechu s čínou sa drahý rozhodol, že vyskúša aj takéto...

Suroviny

600 g
100 g
50 g
50 g
30 g
2 strúčiky
8 ks
1 PL alebo vegeta
1 PL
1/4 PL
6 ks
2 ks na naplnenie




Postup

  1. 1

    Slaninu a mrkvu nakrájal na kocky, pór na kolieska.

    Plnka z kuracích drobkov podľa môjho manžela alebo kúzla s pórom časť IV. (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opečenú slaninku vybral z panvice a na masti opražil mrkvu s pórom. Slaninu pomlel na mäsovom mlynčeku spolu s vnútornosťami a cesnakom. Rožky namočené v mlieku tiež pomlel na mlynčeku. Vňaťku nasekal. K tomu všetkému pridal vajcia, dobrotku, korenie, soľ a vymiešal plnku.

    Plnka z kuracích drobkov podľa môjho manžela alebo kúzla s pórom časť IV. (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kožu na prsiach kuraťa trochu narezal...

    Plnka z kuracích drobkov podľa môjho manžela alebo kúzla s pórom časť IV. (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...aby mohol kura naplniť aj pod kožou.

    Plnka z kuracích drobkov podľa môjho manžela alebo kúzla s pórom časť IV. (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplnené kurence som zašpáratkovala, osolila, okorenila...

    Plnka z kuracích drobkov podľa môjho manžela alebo kúzla s pórom časť IV. (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a šup s nimi do rúry, spolu so zvyšnou plnkou, ktorú sme piekli v srnčom chrbte.

    Plnka z kuracích drobkov podľa môjho manžela alebo kúzla s pórom časť IV. (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

eviana
Paráda... mňam, toto by som si dala hocikedy - ale radšej bez glutamanu, inach veľmi chválim :)
mezi
Dvaja ste zjedli toľko? Mimochodom to fakt je problém napísať normálny postup práce, musí byť taký infantilný?!
salinka
Sledujem, že zase máme nejakého nového "vrtáka", čo sám nepriložil ruku k dielu a nemá ani poňatia, koľko snahy a času obnáša pridať sem recept! Tak a teraz ma skritizuj za dlhú vetu!
Mne sa recept páči a @slnecnicovka- nezabudni mužíčka vychváliť:-)
pusta
šikovný manžel, nech vám to spolu dobre varí :-)
výborná plnka.
ampara
nechápem,čo je na tom postupe infantilné,veď na Vareche sú aj 16-17 roční kuchári,a keď idú toto jedlo variť po prvý raz, tak aspoň budú vedieť, čo a ako.
hannah22
skvelé... chválim , páči sa mi recept a hlavne to že varíte spolu.... tak nech sa darí aj dalej.... :))
hannah22
@mezi.... čo si ty za vtáka vrtáka.....s infantilnými komentármi.....na čo sa to hráš ...... pre ostatných : prepáčte mi prosím, neudržala som sa....:)
jankavaskova
Jajaj, ja som asi vecne infantilna pretoze mam rada podrobne recepty. Nie som kuchar profik a veru si niektore rady radsej precitam ako chyby pri vyrobe obeda vyrobim :-)
mezi
Slaninu nakrájanú na kocky opečieme. Vyberieme, na výpeku ešte opražíme mrkvu pokrájanú na kocky a pór na kolieska. Opečenú slaninu, vnútornosti, cesnak a rožky namočené v mlieku pomelieme. Pridáme zeleninu, vajcia, korenie, soľ, dobrotku a nasekanú vňať.... je tam toho napísať recept, keď by som tu už dával recept, tak ho napíšem tak aby sa dal zapamatať po prvom prečítaní, ako roky boli recepty písané a nie vlastnú tvorbu, že keď to idem robiť, tak aby som si ho vytlačil a každú chvíľu pri sporáku čumel do papiera, lebo slovosled a vetosled iba odpútavajú pozornosť. Pre tie ostatné rýpačky, tiež mám 43 ako autorka, varím 22 rokov minimálne, no dávno, veľmi dávno som nečítal tak blbo sformulovaný postup práce ako dnes. A keď ste už veľmi zvedavé na jeden recept, nech sa páči: Do polomäkka predvaríme na ružičky rozobratý karfiol v osolenej vode. Scedíme. 4 celé vajcia, 4 lyžice oleja, 4lyžice polohrubej múky, soľ, korenie, 100 g nakrájanej šunky a 100 g nastrúhaného syra a veľkú hrsť nasekanej petržlenovej vňate zmiešame ako zálievku. Vymastený, strúhankou vysypaný pekáč naplníme karfiolom, zalejeme zálievkou a zapečieme. Na budúce už rovno môžte napísať ako sa vymazáva pekáč, keď už píšete, že kožu treba narezať alebo že atď alebo že manžel nakrájal. Ja manžela nemám! Varecha má byť o receproch nie o slohu, s tým oblbujte facebook.
ivav
mezi, teda váš slovosled - do polomäkka predvaríme na ružičky rozobratý karfiol v osolenej vode je "geniálny".
Ale radšej sa venujme receptom
gordonko
@mezi ...myslím ,že to tu už bolo ( diktatúra ) .... každý nech si svoje ,,dielo,, prezentuje ako chce ...komu sa nepáčí nech si klikne dalej .... takýto ,,bohovia - mudrlanti,, nám tu nechýbajú , mi sme tu kvôli receptom
mezi
1. Tak komentujte recept, ako som to spravil v prvom príspevku ja, v ďalších už len odpinkávam narážky. Napísal som jasne svoje stanovisko, že recepty so zlým návodom mi prekážajú, ukázal autorke o koľko jednoduchšie by recept vyzeral, keby nezverejňovala hneď prvopis, či kritika sa tu nenosí?
2. Podmet my, prísudok predvaríme, predmet karfiol, ostatné slová sú už len prívlastky, Vás učili, že slovosled je niečo iné? Keby som si dal trochu námahy, tak by som určite niekde na nete našiel, že dobre napísaný postup je vedený v prvej osobe množného čísla, teda žiadne tvary typu kurence som zašpáratkovala, osolila, ale ako ste napísali, radšej sa venujete receptom, len nevidím ani slovo o tomto venovaní...
boxik
Receptík ako vyšitý , beriem to ako inšpiráciu na najbližšie pečenie kurčiat.
@mezi som strašne zvedavý odkiaľ ťa vypustili ak sa nudíš nájdi si inú zábavu a neznepríjemňuj život ľuďom čo o to nestoja.
kimlo
Dobry recept...maticiarov a jazykovedcov ignorujte... 5*
babkamt
Ste dobrý tandem s manželom .Navarili ste chutný obed.
zolik
@kimlo Vyborny navod a recept na rypakov: "Maticiarov a Jazykovedcov ignorovat"! Ja som rada, ze este aj po tych x-rokoch v inojazycnych krajinach ako tak po slovensky viem. A viem, ze nie som sama.
mesiar50
Tvoja plnka je poskladaná zo samých dobrých surovín.Mohla si tomu dať kludne aj názov ,,sekaná z kuracích drobkov´´Máš nepochybne šikovného manžela.Páči sa mi to. 5*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia