Plnený bôčik s oškvarkovou knedľou

Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. februára 2016
Plnený bôčik s oškvarkovou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks
200 g
400 g
100 g
podľa potreby
Knedľa:
250 g
3 ks
60 g
50 g
15 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Bok narežeme pod kožou, aby sme vytvorili kapsu, naplníme ju praženicou z cibule, vajíčok a papriky. Zašijeme, osolíme, okoreníme a pečieme na cibuli, pive a cesnaku pri teplote 130 °C asi hodinu. Pred koncom polievame pivom a dopekáme pri teplote 180 0C do chrumkava.

  2. 2

    Knedľu pripravíme z pečiva nakrájaného na kocky, oškvarkov, opečenej cibule, mlieka, petržlenovej vňate, soli, čierneho korenia, zo žĺtkov a z vyšľahaných bielkov. Zo zmesi urobíme guľky a varíme ich v pare asi 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia