Plnené zemiaky - Ježkovia fotorecept

megdesign - fotkamegdesign, 4. mája 2014
Plnené zemiaky - Ježkovia (fotorecept)
Foto: megdesign

Ďalšia rýchlovečka ;)

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
150 dkg
1 ks
15 dkg
10 dkg
5 čl
1 dcl




Postup

  1. 1

    Umyjeme si zemiaky kefkou, narežeme na kolieska, ale nedokrojíme. Naplníme na striedačku kolieskami klobásy.

    Plnené zemiaky - Ježkovia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naukladáme do jenskej misy a nastrkáme do volných špár v zemiakoch suchú salámu, zloženú na štvrtinky.

    Plnené zemiaky - Ježkovia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekáme si na pásiky klobúčiky hlivy a nasypeme na zemiaky. Detto spravíme s petržlenovou a ligurčekovou vňaťou. Posolíme, pokoreníme. Na každý zemiak dáme po čl masla, podlejeme 1 dcl vody a dáme do vyhriatej rúry na 180°C prykrité piecť na cca 45 min.

    Plnené zemiaky - Ježkovia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 45 min vyberieme a nasypeme na každý zemiak nastrúhaný syr. Dáme odokryté zapiecť na cca 15 min.

    Plnené zemiaky - Ježkovia (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

janger
No a ty mi zase posli tu domacu klobasu :-). Ja ti na vymenu okrem tej spikovej kosti mozem poslat Goudu (tu pravu) :-))). Dobre si navaril...
frezia
Vyzera to velmi dobre, vyskusam, mozno uz zajtra.
safran
páčili by sa mi tie zemiaky, viď link vyššie a trsy hlivy vedľa, tiež potreté olejom, česky "výpečky z hlívy ustřičné" (slovenský recept som nenašla), pečú sa rovnako dlho, ako zemiaky, balada... neskúsiš? alebo bez mäsa ani ránu?
alex37
vyzerajú fajnovo, robievam niečo podobné len so slaninou :-) je to tiež dobrotka :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia