Plnená paprika úplne inak - grilovaná - Pištová

myalab - fotkamyalab, 25. júla 2013
Plnená paprika úplne inak - grilovaná - Pištová
Foto: myalab

Touto dobrôtkou nás ponúkol sestranicin priateľ Pišta na návšteve v krásnom prostredí v Jablonke. Pripravoval ju s láskou a tak aj chutila. Veľmi sme Zobraziť celý popisTouto dobrôtkou nás ponúkol sestranicin priateľ Pišta na návšteve v krásnom prostredí v Jablonke. Pripravoval ju s láskou a tak aj chutila. Veľmi sme si pochutnali a tak Vám tento skvelý recept tiež ponúkam.

10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

10 ks
10 ks
10 plátkov
150 g
Marináda:
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL
4 strúčiky
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Z umytej papriky opatrne vykrojíme semienka najlepšie aj zo stonkou - budeme potrebovať neskôr na zatvorenie. Cesnak roztlačíme a pripravíme si zmiešaním uvedených ingrediencii marinádu. Do každej papriky nalejeme primarané množstvo marinády tak že ňou celé vnútro otáčaním napustíme. A začneme plniť. Najskôr vložíme do papriky lunex, potom plátok šunky a nakoniec niva syr. Naspäť zatvoríme. Takto naplníme postupne všetky papriky. Ak máme väšie papriky náplň zvýšime. Nakoniec ich potrieme zbytkom marinády a môžeme grilovať či už v rúre alebo aktuálne na záhradnom grile na 180 stupňov asi 15 - 20 - 30 minút podľa veľkosti papriky. Počas grilovania treba otočiť.

Diskusia k receptu

naninka1
No toto som vždy chcela robiť, ale akosi stále nebol čas a ani presný recept. Ďakujem za pripomenutie, určite vyskúšam.
sovka62
Podobný recept na pečenú papriku plnenú syrom priniesol pred rokmi manžel. Aj ju sám pripravil, hoci inak nevarieva. Bola výborná, zjedla som rovno dve a dobre som urobila, lebo som ju jedla prvý a posledný raz v živote. Dostala som taký žlčníkový záchvat, že volal pohotovosť.
myalab
@naninka1 , daj vediet ako chutila :) u nas je momentalne top :) prvykrat zo svojej papriky vypestovanej zo semienka, chuti o to viac...
@sovka62 , ano je to recept, ktory zvladne aj chlap :) tak to mi je luto, ze mas zlcnikove problemy, mala som koleginu, ktora ked ma videla jest papriku pozerala na mna, ako keby jem otravu, ze ci sa nebojim tych bolesti, no nastastie tento problem nemam :)
boxik
Robíme presne takúto papriku a máme ju možno radšej ako klasiku s paradajkovou omáčkou aj keď aj tú máme radi. Namiesto syru Lunex používame michalovskú Karičku a je v tom vynikajúca. No a ešte radu pre sovka62 ohľadne toho žlčníka. ja som mal v živote podobný problém a spúšťačom záchvatov bývala často paprika v každej podobe až raz som povedal dosť a tento problém vyriešil chirurg. No a ja od roku 1982 nemám problém a to sa zvlašť zdravo nestravujem.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia