Foto: myalab
Touto dobrôtkou nás ponúkol sestranicin priateľ Pišta na návšteve v krásnom prostredí v Jablonke. Pripravoval ju s láskou a tak aj chutila. Veľmi sme Zobraziť celý popisTouto dobrôtkou nás ponúkol sestranicin priateľ Pišta na návšteve v krásnom prostredí v Jablonke. Pripravoval ju s láskou a tak aj chutila. Veľmi sme si pochutnali a tak Vám tento skvelý recept tiež ponúkam.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z umytej papriky opatrne vykrojíme semienka najlepšie aj zo stonkou - budeme potrebovať neskôr na zatvorenie. Cesnak roztlačíme a pripravíme si zmiešaním uvedených ingrediencii marinádu. Do každej papriky nalejeme primarané množstvo marinády tak že ňou celé vnútro otáčaním napustíme. A začneme plniť. Najskôr vložíme do papriky lunex, potom plátok šunky a nakoniec niva syr. Naspäť zatvoríme. Takto naplníme postupne všetky papriky. Ak máme väšie papriky náplň zvýšime. Nakoniec ich potrieme zbytkom marinády a môžeme grilovať či už v rúre alebo aktuálne na záhradnom grile na 180 stupňov asi 15 - 20 - 30 minút podľa veľkosti papriky. Počas grilovania treba otočiť.
@sovka62 , ano je to recept, ktory zvladne aj chlap :) tak to mi je luto, ze mas zlcnikove problemy, mala som koleginu, ktora ked ma videla jest papriku pozerala na mna, ako keby jem otravu, ze ci sa nebojim tych bolesti, no nastastie tento problem nemam :)