Placky z údeného mäsa

redakcia - fotkaredakcia, 2. novembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
1 ks
200-250 ml
1 KL
2 strúčiky
 kúsok
1 ks




Postup

  1. 1

    Žemle pokrájame na kocky a navlhčíme časťou mlieka. Údené mäso pomelieme, vyžmýkané žemle tiež. Pokrájanú cibuľu osmažíme na troche oleja.

  2. 2

    Mäso, žemľu, cibuľu, vajce, cesnak, horčicu a čierne korenie zmiešame dokopy. Mokrou rukou formujeme placky, ktoré obalíme v trojobale a vysmažíme na oleji.

  3. 3

    Podávame so zemiakovým pyré alebo obľúbeným prívarkom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia