Pizzové „fornetti“ vo vegan verzii
Foto: crenai
Rastlinný variant obľúbeného slaného pečiva.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
100 g |
|
1 ks stredná |
|
2 PL |
|
2 str |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
Na potretie: | |
1 PL |
|
Na posypanie: | |
2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Kvások pripravíme z cukru, teplej vody a droždia. Po vzídení pridáme k zbytku surovín a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Cesto zakryjeme a necháme podkysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem (približne hodinu).
- 2
Plnka: Červenú šošovicu uvaríme vo vode s bobkovým listom na miernom ohni, približne 10 minút. Bobkový list vyberieme a šošovicu rozmixujeme. Mrkvu nastrúhame, cesnak roztlačíme a pridáme k šošovici spolu so zbytkom ingrediencií a dobre premiešame.
- 3
Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý približne 1/2 cm. Na plochu roztrieme plnku a konce cesta potrieme trochou vody, aby sa lepšie spojilo.
- 4
Cesto zavinieme, rozkrájame na trojuholníky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 5
Potrieme trochou oleja, posypeme sezamom a pečieme pri teplote 180 °C 25 minút.
Tiež slané koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu