Slané koláče
Slané koláče

Pizzové „fornetti“ vo vegan verzii

crenai - fotkacrenai, 6. januára 2022
Pizzové „fornetti“ vo vegan verzii
Foto: crenai

Rastlinný variant obľúbeného slaného pečiva.

1
porcia
100 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
3 PL
1 KL
1 KL
1/2 bal.
Plnka:
100 g
1 ks stredná
2 PL
2 str
1 KL
1 KL
3 PL
2 ks
Na potretie:
1 PL
Na posypanie:
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Kvások pripravíme z cukru, teplej vody a droždia. Po vzídení pridáme k zbytku surovín a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Cesto zakryjeme a necháme podkysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem (približne hodinu).

  2. 2

    Plnka: Červenú šošovicu uvaríme vo vode s bobkovým listom na miernom ohni, približne 10 minút. Bobkový list vyberieme a šošovicu rozmixujeme. Mrkvu nastrúhame, cesnak roztlačíme a pridáme k šošovici spolu so zbytkom ingrediencií a dobre premiešame.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý približne 1/2 cm. Na plochu roztrieme plnku a konce cesta potrieme trochou vody, aby sa lepšie spojilo.

  4. 4

    Cesto zavinieme, rozkrájame na trojuholníky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  5. 5

    Potrieme trochou oleja, posypeme sezamom a pečieme pri teplote 180 °C 25 minút.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia