Pivné špekáčiky

peter64 - fotkapeter64, 30. novembra 2009

Suroviny

8 ks
3 ks
500 ml
300 ml
2 PL
120 g




Postup

  1. 1

    Špekáčiky rozrežeme pozdĺžne na polovice, olúpané cibule nakrájame na polovične kolieska. Pivo rozmiešame s kečupom a horčicou.

  2. 2

    Do tukom vymazaného pekáča nalejeme trochu hmoty. Do nej položíme rezom dole špekáčiky, obložíme baraními rohmi a posypeme cibuľou

  3. 3

    Zalejeme zvyškom pivnej hmoty. Pečieme v rúre pri 200°C kým hmota nezačne zľahka karamelizovať. Omáčkou špekáčiky občas polejeme. Namiesto špekáčikov môžeme použiť parkovú klobásu.

Diskusia k receptu

zemo
To je najlepšia mužská bašta, akú poznám. Už pred rokmi som dal do pľacu tento recept v našom spolku miernosti a bohabojnosti, a nikto zo štamgastov na toto jedlo nezabudol a robia si ho doteraz. Vrelo odporúčam!
larisamihalik
Podobný recept poznám s párkami. Opražiť na oleji, vybrať a do výpeku pridať roztlačený cesnak a kečup a potom tam vložiť opražené párky. Ako prílohu čerstvý chlebík a studené pivko, mňam
haston
toto by sa malo zaviesť ako tradičné vianočné jedlo...!
zdezda
je to super pochúťka, naučila som sa ju od manželovej tety z Třebíča, no robím ju zo slovenskej-točenej :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia