Pečený karfiol
Pečený karfiol

Pečený karfiol s lahodnou medovou omáčkou videorecept

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 27. mája 2021

Chcete si pripraviť chutný a zdravý karfiol? Jednoduchý recept pre Vás.
Zdroj: https://youtu.be/3o1gz4OfD18

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Karfiol:
1 ks
3 ks
50 g
podľa chuti
podľa chuti
Omáčka:
90 g
3 strúčiky
60 ml
30 g
150 ml
10 g
10 g
10 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Karfiol umyť a rozdeliť na ružičky s rozmermi približne 4×5 cm.

  2. 2

    Do vajec pridať bylinky a soľ podľa chuti; vajcia rozšľahať.

  3. 3

    Ružičky karfiolu ponoriť do rozšľahaných vajec, potom obaliť v strúhanke. Poukladať na plech a piecť v rúre 25-30 minút pri 180 °C.

  4. 4

    Omáčka: Zohriať med, pridať sójovú omáčku, paradajkový pretlak a soľ. Priviesť do varu.

  5. 5

    Kukuričný škrob rozpustiť vo vode a postupne prilievať do vriacej omáčky. Pridať pretlačený cesnak. Miešať na miernom ohni do zhustnutia.

  6. 6

    Horúci karfiol poliať horúcou omáčkou a posypať ľanovými a sezamovými semienkami.

Diskusia k receptu

terinka55
Vyzerá dobre, určite aj tak chutí.
Pre mňa je najlepšie klasika - 3obal a pečiem v rúre. Skúšala som rôzne varianty, ale nikdy to nebolo “to pravé orechové”.
Určite by som však ochutnala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia