Foto: 2010
Tieto plnene paradajky su tak isto chutne na studeno so salatom
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z paradajok ostrim nozom odrezeme vrch a odlozime opartne vydlabeme vnutro dakdo nepouziva , mi ano pokrajame na na male kocky polku do paradajek a polku na salat. Medzi tym si dame varit ryzu, mi ju skor robime na sposob rizota kde sa pridava postupne kuraci vyvar.( Ale klasicka Slovenska priprava je Ok ) Ked je ryza "skoro" hotova odstavime ale mala byt stale trocha "al dente". Na vacsiu panvicu dame rozhriat kvalitny olivovy olej a pridame na drobno nakrajanu cibulku oprazime do sklovita potom pridame na drobno nakrajany cesnak. Po chvily pridame na drobno nakrajane vnutro z troch paradajek posolime a pokorenime a podusime chvilu.
- 2
Pridame do tejto zmesy predvarene ryzu , premiesame poriadne, pridame nastruhany parmezan a na drobno nakrajany petrzlen a posipeme zmesou talianskych susenych byliniek . Zmesou naplnime paradajky .
- 3
Na vymastenu zapekaciu misku postavime paradajky , pokropime kvalitnym olivovym olejom posolime pokorenime posipeme susenymi bylinkami a dame do rozohriatej truby Najprv pecieme zakrite alobalom cca 20 minut -poriadne zmes prehriat podla chuti ( vnutro je uz predvarene) mi radsej kratsie aby mala paradajka stale tvar ... Nakoniec cca 5-10 minut dame alobal dole a prepneme trubu na grill a zapeceme.
- 4
V nasom pripade su pecene paradajky podavane izbovej teploty so salatom nakrajanom na mensie kusky a plus pridane vnutro so zvysnych paradajok a jarnej cibulky s jednoduchym nalevom extra panenskeho oleja, citronovou stavou, sol korenie . PS: Tie obrovske olivy su domace nakladane Kalamata od susedov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bolo to naozaj dobre taka prijemna zmena po tom vsetkom objedani....