Pečené rebierka
Pečené rebierka

Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami

Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 8. augusta 2018
Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

1 kg mäsité
500 g
100 g
300 g
250 g
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v rúre dozlatista.

  2. 2

    Ryžu rozvaríme v osolenej vode. Keď je ryža mäkká, tak za stáleho miešania a varu do nej pomaličky zapracujeme kukuričnú múku a pridáme soľ, korenie, bylinky, posekanú červenú cibuľu a podľa vlastnej chuti aj čili papričku. Premiešame a odstavíme.

  3. 3

    Zo vzniknutej hmoty potom formujeme kôpky, ktoré podávame na tanieri s pečenými rebrami na bylinkách preliatymi výpekom. Dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

radox1
mne tam este chyba k tej valaske nejaka dalsia rekvizita.nie je to ono.
zivestriebro
Veľmi dobre to vyzerá a určite aj chutí. To len Taliani si myslia, že objavili Ameriku :-), teda že vynašli polentu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia