Kuracie prsia
Kuracie prsia

Pečené kuracie prsia plnené bryndzou

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 1. novembra 2022
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou
Foto: Jana Štrbková

Prihoďte do pekáča ku kuraťu aj zeleninu, výsledok vás očarí.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

800 g
250 g
50 g
3 ks
2 strúčiky
1 ČL
2 PL
500 g
 čerstvá
2 ks
1/2 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si plnku. V miske zmiešame bryndzu, nadrobno nakrájanú sušenú šunku, nadrobno nakrájanú vňať z cibuľky, pretlačené strúčiky cesnaku, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a červenou paprikou.

  2. 2

    Kuracie mäso očistíme od šliach, nakrájame na väčšie plátky. Každý plátok naklepeme, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Naplníme bryndzovou plnkou a plátky uzavrieme drevenými špáradlami.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Na sporáku rozohrejeme panvicu, pridáme olivový olej a naplnené kuracie prsia oprážame z každej strany dozlatista niekoľko minút.

  4. 4

    Opražené mäsu ukladáme do pekáča, pridáme cherry paradajky, nakrájanú papriku, polejeme olivovým olejom a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Dáme zapiecť do rúry asi na 30 minút dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia