Pečené kura ku Keshku, alebo kura mojej svokry fotorecept
Foto: janaalizibolenova
Pred pár dňami som sem pridala recept na Keshk, ktorý sa robí z kuracej polievky, v ktorej sa vyvára kura bez kože a Zobraziť celý popisPred pár dňami som sem pridala recept na Keshk, ktorý sa robí z kuracej polievky, v ktorej sa vyvára kura bez kože a pred dokončením keshku sa kura z polievky vyberie a samostatne pripravuje pečením v rúre. Tak isto, ako v tomto recepte, pripravuje moja svokra pečené kura aj bez jeho vyvárania v polievke, preto ten alternatívny názov, kura mojej svokry.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Kura naporcované, bez kože, vyvarené v polievke (podľa bodu 1-4 v tomto recepte Keshk), alebo aj bez toho, aby bolo vyvarené v polievke, čiže surové, natrieme paradajkovým pretlakom.
-
2
Natreté kúsky kuraťa poukladáme do zapekacej misy a dáme piecť do rúry.
-
3
Keď nám paradajkový pretlak na kurati "zaschne", vyberieme kura z rúry. Pozn. U vyvareného kuraťa je čas pečenia kratší, približne 20 minút na 220 stupňov, podotýkam v plynovej rúre! U surového kuraťa, musíme rátať s tým, že doba pečenia bude dlhšia.
-
4
Podávame buď ku Keshku, alebo k hocičomu, na čo máme chuť. Tu sa obvykle kura podáva s cestovinami.
Diskusia k receptu