Pečené hovädzie - Roastbeef fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 29. novembra 2010

Pecene maso, ci je to hovadzie, jahnacie alebo bravcove je velmi oblubene v Australii. Pecie sa zo zeleninou v jednom pekaci. Ja som si Zobraziť celý popisPecene maso, ci je to hovadzie, jahnacie alebo bravcove je velmi oblubene v Australii. Pecie sa zo zeleninou v jednom pekaci. Ja som si tento recept prisposobila a varim ho tak ako chuti nam.

6
porcií
15 minút
príprava
165 minút
na 220-170C °C

Suroviny

1 kg, zo stehna
 zmes
1 kg
2 ks
6 ks, menšia
1/2 ks
1 salka, rozobraná na ruzicky
1/2 salky




Postup

  1. 1

    Maso si okorenime a posolime. Ja som pouzila koreninovu zmes, ktora obsahuje cierne mlete korenie, papriku, celerove semienka a bazil. Maso som potrela olivovym olejom.

    Pečené hovädzie - Roastbeef  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maso som dala do misky na pecenie a v horucej rure som ho zapiekla asi 15 minut. Potom som maso podliala s 1/2 salkov vody. Prikrila som ho a piekla na 180C 1 hodinu.

    Pečené hovädzie - Roastbeef  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po hodine som k masu pridala pripravenu ocistenu zeleninu. Zeleninu som premiesala so stavou, prikrila a znovu dala piect. Vsetko som zase piekla 1 hodinu.

    Pečené hovädzie - Roastbeef  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine som maso vybrala, dala do misky a prikryla. Zeleninu som piekla este odokrytu asi polhodiny. Obcas som ju premiesala, aby sa dobre opiekla zo vsetkych stran.

    Pečené hovädzie - Roastbeef  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked mame radi vela zeleniny, mozeme k jedlu este podavat rozne salaty.

Diskusia k receptu

dorisa
Roastbeef som často robievala, ale nejako som pozabudla, ďakujem za pripomenutie.
mojack
Za 1 hod. sa ti upieklo hovädzie? A 1 kg v celku?
mojack
Tym časom nejako nerozumiem. Hodinu same mäso a potom hodinu so zemiakmi a zeleninou a potom samu zeleninu ešte 30 minut.. Nie je to veľa na tu zeleninu 1 1/2 hod. a bez podlievania?
sladkacokolada
dva komentare a obidva ako vystrihnute z neakej humoresky... recept je jasny ako facka, pokracovat radsej nebudem...
mojack
Ja nepečiem mäso , pre niekoho je to samozrejme, ale ked to nerobím tak prečo by som nemala byt prekvapená , že je to dlho?
palokuchki
@mojack , pravy roastbeef by mal byt vo vnutry este cerveny. Pre niektorych by aj ta hodina na pecenie masa bolo vela. Preto som napisala, ze som si recept upravila, lebo u nas vsetci chcu aby maso bolo prepecene. Maso bolo z mladeho byka skoro rok stareho. Ta zelenina sa za tu hodinu dobre uparila s masom a za dalsiu pol hodinu zapiekla do chrumkava.
tinca
roastbeff mám rada, krásne úvodné foto
mojack
palokuchki-
dakujem , ano písala si že si recept upravila a varíš ho tak aby vam chutil.Ale nevedela som že je to ohľadne pečenia.Ved ja nepečiem , tak neviem ake sú zmeny pri prečení. :-(((




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia