Pečená ryba na tropický spôsob s hranolkami zo sladkých zemiakov
Foto: 2010
Dostali sme do daru rybu co skor vyzerala ako keby dakomu vyrastla velka v akvarku a uz ju nechcel. Cervena so zltymi bodkami a Zobraziť celý popisDostali sme do daru rybu co skor vyzerala ako keby dakomu vyrastla velka v akvarku a uz ju nechcel. Cervena so zltymi bodkami a pasikami a zltych chvostom. Nebolo pekne pocasie na grilovanie tak sme ju dali piect v celku do rury. Oblozili - naplnili matou, koriandrom , jarnou cibulkou, ananasom a limetkou a piekli spolu so sladkymi zemiakmi.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rybu sme ocistili odstranili supiny okrajali plutvy aby nam to nehorelo.( chvost sme nehali na ozdoby ale poriadane zabaleny do alobalu). Do ryby na boky sme ostrym nozom nakrajali 4 zarezy do kriza. Cerstvo sme si nadrvili v maziary na hrubo cierne korenie a morsku sol. Celu rybu vnutro aj znovnka sme poriadne vytreli touto zmesou. Bylinky sme nahrubo len natrhali .Polku ananasu sme nakrajali na kocky. Limetku na platky .Jarnu cibulku na vacsie kusy. Vsetkymi tymito surovinamy sme poobkladali a nadavali do vnutra ryby. Pred tym ako sme ju dali piect sme vrch ryby este poolejovali olivovym olejom.
-
2
Na vymasteny vacsi hlboky plech sme pripravili "podstielku" z maty , korianda, na polky nakrajanych chery paradajok, na koliecka nakrajanej cibule , casti ananasu a na vacsie hranolky nakrajane ( osolene ,okorenene ,omastene) sladke zemiaky). Zakryli alu. foliou a dali piect cca. 40 minut.( Treba skusat ).Kazda rura je ina.... Potom sme prepli trubu na gril odstranili alu . foliu a nechali zapiect cca. 10 minut. Ananas a chery paradajky pustia dost stavy tak sme mali este aj dobru omacku na sladke zemiaky a rybku.
-
3
Servirovali sme s tou zvlastnou hadou uhorkou ako jednoduchy salat s limetkovym nalevom a bylinkami co sme mali. PS: Myslim ze ta ryba sa vola Coral Red Grouper , (Koralovy Kanic Cerveny)
tazko odpovedat, pre tradicnu slovensku kuchynu ktora pouziva cerstve bylinky velmi striedno, lebo jednoducho neboli 8 mesiacov v roku by to rusilo v receptoch.
Ale v krajinach kde su bylinky cely rok dookola a pouzivaju sa tradicne do jedal namiesto susenych plus ovocie sa bezne pridava do varenia namiesto zeleniny je to ina chut .Ako sa hovori iny kraj iny mrav.