Parížska torta

mistisa - bez fotkymistisa, 2. marca 2013
35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
4 PL
1 ks
1 ks
2 PL
KRÉM:
3 ks
1 PL
200 g
POLEVA:
200 g
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Do šlahačky polámeme 200 g várovej čokolády a pridame 1 PL kryštálového cukru a uvaríme kým sa čokoláda neroztopí.necháme vychladnúť a dáme do chladničky do druhého dna.aspoň na 12 hodín.

  2. 2

    Žĺtky so 4 PL cukru a vanilkovým cukrom vymiešame,pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao.Nakoniec sneh z bielkov.Do okrúhlej tortovej formy dáme papier na pečenie boky vymastíme a vysypeme hrubou múkou.Cesto vylejeme do formy a dáme piecť.

  3. 3

    Šľahačku vytiahneme s chladničky a ručným mixérom vyšlaháme na tuhý krém. Natrieme na upečený korpus. Pripravíme si polevu: Roztopíme ceru s čokoládou na varenie necháme vychladnúť a polejeme ňou celú tortu.Trošku necháme stuhnúť nie úplne a Aby sa čokoladá nelámala naznačíme si nožíkom trojuholníky.Stačí iba polevu narezať. A dáme stuhnúť úplne. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mistisa
3sandra3 je výborná :-) :-) krém nie je ťažký ked tam neni maslo :-)
gacy
@mistisa prosim ta kolko je toho kremu ? :) vydal by mi na plnenie trty ak by som nim chcela potriet 2 korpusy 20cm ?:) a namiesto hnedej cokolady mozem dat bielu ? :D dakujem
zuzlina
aj mna by to zaujimalo
a slahacka ma viret aelbo nie?
aplle
Nie nemala by vriet,aspon pokial ja msm ztymto vybornym dortikom skusenost:) ja davam este medzi korpus a krem ribezlovy,alebo visnovy dzem :)
mistisa
@gacy asi odpisujem dost skoro :-D chacha. ona je dost vysoka myslim ze na nejaku malu okruhlu tortu by to urcite s tejto davky vslo.ked ju budem robit skusim pofotit ale mozno si odvtedy uz aj vyskusala :-D :-D som tu dlho nebola :-) prepac ze tak neskoro :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia