Pancettové rolky so špargľou a enoki

2010 - bez fotky2010, 2. októbra 2010
Pancettové rolky so špargľou a enoki
Foto: 2010

Elegantne predjedlo, fuzia talianskej a azijskej kuchyne.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nedavam mnozstvo surovin lebo zalezi od mnozstva ludi a typu servirovania tohto elegantneho chutneho a jednoducheho predjedla .Ktore je poskladane z vybornych surovin. Sparglu ocistime odkrojime spodnu tvrdu cast a dame predvarit do osolenej vody na kratko a hned hodime do ladovej vody aby sa nevarila dalej a ostala pekna zelena.

  2. 2

    Pancetta je talianska forma rolovanej masitej slaniny. Tenke platky si poukladame na zlahka poolejovany plech , polozime na nu dve predvarene spargle a zopar surovych enoki hribov ( slovenske meno uz viem - plamienka zimna). Vsetko zrolujeme" postrasime" olejom a ochutime.( cast kde su hriby a spargla zakryjeme alobalom) a vsetko dame pod grill.

  3. 3

    Ked je uz, pancetta pekne hotova na 80% dame dole alobal a tak minutku dokoncime. (Enoki potrebuju velmi malo aby sa spravili).

  4. 4

    Servirujeme pokvapkane kvalitnym balzamikovym syrupom "Mosto Cotto", a prizdobime sezamovymi semienkami. PS: Tu je info na enoki hriby http://en.wikipedia.org/wiki/Enokitake

Diskusia k receptu

michsamant
ochutnala by som...neviem preco, ale strasne sa mi paci slovo "pancetta" :)
egreska
musí to byt super,krasne to vyzera ,kludne by som si tento obrazok zavesila do kuchyne na stenu :-))
jody
Jeeeej, vyzera to ako nejake vesmirne sepie :-)))
Fakt bomba fotka!
2010
Na Slovensku to je jednoduche na formalne predjedlo sa spravia sumkove rolky a je to vybavene a kazdy je spokojny .Vonku je to zlozitejsie ked treba pripravit pre ludi za jednym stolom z viacerych kutov sveta a je len jedno predjedlo....
2010
Inak tu to dakedy riesa ( ked maju zmiesanu oslavu )tak ze maju 2 predjedla ,pri stole sedi 6 ludi nikoho sa nepytaju donesu 3 a 3 a nech si ludia povymienaju medzi sebou..
marali
Poznam,jedla so spargle zboznujem.Pouzivam aj nasu slaninku ,alebu stavnatejsiu sunku a tiez chuti. Doporucujem varit sparglu vo vode kde okrem soli je aj trosku cukru a chlebova korka.
alexdidi
@2010 , to nemá chybu...recept, foto...len som uvidela foto a už som vedela, že je od Teba...ako vždy, perfektné...ešte, by som chcela dodať, že už mám naložené mäso na Corned beef, dám vedieť, ako to dopadlo....
sjuz
mňam, úplne sa mi začali zbiehať slinky...:)
a samozrejme, hneď som vedela, že je to od teba, 2010:), a krásna fotka!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia