Foto: 2010
Elegantne predjedlo, fuzia talianskej a azijskej kuchyne.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nedavam mnozstvo surovin lebo zalezi od mnozstva ludi a typu servirovania tohto elegantneho chutneho a jednoducheho predjedla .Ktore je poskladane z vybornych surovin. Sparglu ocistime odkrojime spodnu tvrdu cast a dame predvarit do osolenej vody na kratko a hned hodime do ladovej vody aby sa nevarila dalej a ostala pekna zelena.
- 2
Pancetta je talianska forma rolovanej masitej slaniny. Tenke platky si poukladame na zlahka poolejovany plech , polozime na nu dve predvarene spargle a zopar surovych enoki hribov ( slovenske meno uz viem - plamienka zimna). Vsetko zrolujeme" postrasime" olejom a ochutime.( cast kde su hriby a spargla zakryjeme alobalom) a vsetko dame pod grill.
- 3
Ked je uz, pancetta pekne hotova na 80% dame dole alobal a tak minutku dokoncime. (Enoki potrebuju velmi malo aby sa spravili).
- 4
Servirujeme pokvapkane kvalitnym balzamikovym syrupom "Mosto Cotto", a prizdobime sezamovymi semienkami. PS: Tu je info na enoki hriby http://en.wikipedia.org/wiki/Enokitake
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=49872...
Fakt bomba fotka!
a samozrejme, hneď som vedela, že je to od teba, 2010:), a krásna fotka!