Pagáčiky bez prekladania fotorecept

hubarka35 - fotkahubarka35, 15. decembra 2011
Pagáčiky bez prekladania (fotorecept)
Foto: hubarka35

Sú fakt rýchle a výborné.

30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
3 ks
1 ks
1 ks
Na kvások:
250 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások,palmarín roztopíme,do misy dáme múku a žltky.ja som pridala aj kmín.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zamiesime cesto a necháme vykysnút.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozvalkáme na doske a potrieme škvarkami.....

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto zrolujeme ako na roládu.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozrežeme na dve časti.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každú rozvalkáme a vykrajujeme pagáče.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    necháme ešte podkysnút a potrieme vajcom.Vyšli mi tri plechy.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

vierik
Máš ich pekné,to je už tým novým fígľom,aj ja ho už budem používať...
Na Silvestra sa hodia :-)
jerica
@hubarka35 vieš čo , ja ich veru vyskúšam keď budú oškvarky, celkom sa mi páči tvoj postup,ale len s oškvarkami.
zuzu3011
super, perfektne ulahcenie, tym, ze nie som nejaka skusena kucharka mi to padne vhod, urcite vyskusam :)
pacik
Ukladám a až budú oškvarky vyskúšam:-)
jerica
@hubarka35 neuveríš ale už sú na stole hotové pagáčiky, cesto som mala zarobené,ale nedalo mi aby som nenakukla na PC tak som prišla na Tvoj recept , hore koment , povedala som si že to vyskúšam podľa Tvojho postupu,cesto som mala pripravené , to čo som pridala recept  varecha.pravda.sk/recepty/pagaciky-len-tak-k-vinecku-foto...
len postup ako závin som zvolila podľa Tvojho postupu v recepte,neľutujem , perfektné!!
hubarka35
jéj dakujem vám,ja som to tu niekde na nete videla ten zlepšovák na pagáčky....a musela som to vyskúšat.
jerica
pošlem ti foto , alebo pridám k môjmu receptu:-)
helca103
zaujímavá finta s oškvarkami krásne sa oddeluju škoda že nemám škvarky vyskúšala by som hned.
akeber
ja ešte dávam na škvarky uvarené nastrúhané zemiaky, sú mäkšie ....máš ich krásne
ola111
Pekné,vydarené,budú na Silvestra,páči sa mi aj postup.
hubarka35
Môžem len potvrdit vaše slová-sú vynikajúce,no aj s tými zemiakmi varenými by boli dobré.....
marienka44
@Hubarka35 ,ja mam v chladnicke domace oskvarky zo zabijacky, vyskusam. Vdaka za napad s rolovanim. Ja oskvarky meliem a tak ako pastu natieram na cesto. V mojom recepte mam miesto Palmarinu do cesta bravc. mast. Ukladam do KK.
tatranka
Páčia sa mi tam tie oškvarky.Až mi slinky tečú.Príma pagáčiky.
hubarka35
áno tolko škavrkov stačí,kto chce mastnejšie môže pridat...ja som to mixovala tie oškvarky ponorným mixerom....
zmmm
super nápad, od pečenie ma odrádzalo to prekladanie, ale vyskúšam podľa teba, už je recept v KK
edimilka
chcela by som vedieť kolko ich pečieš a pri akej teplote diky
betul
..nádhera,vyskúšam aj ja no a recept si ukladám,výborný nápad urobiť si to ako roládu,nie je to také pracné ako prekladanie.Ďakujem za nápad...
marienka44
@Hubarka35 ,do muky netreba sol, len do kvasku? Pokial viem, sol skodi kvasniciam, aj v pekarnicke treba tieto dve zlozky dat daleko od seba. :-) Dnes vyskusam ten figel s rolovanim. Dakujem.
ajamal
perfektný nápad stým rolovaním veľa času sa tým ušetrí hneď to pôjdem vyskúšať! :)
bejgi
mňaam, tie vyzerajú chutne a šup do KK :)
anah
kolko ingrediencii na kvások?
ejta
robila som, sú fakt super, len sa po nich zaprášilo, aj ten postup je úplne jednoduchý, len nabudúce dám viac oškvarkov, mne sa 250g zdalo málo.....
damianda
piekla som tieto pagáčiky a sú fakt výborné, len by bolo vhodné doplniť množstvo droždia, mlieka a soli. Ja som kombinovala s iného receptu a vydarili sa :-)
1x azriel
hubarka35
ja dávam jednu kocku droždia a sol,mlieko podla potreby.sol nedávam do kvásku...tam cukor.a sol do múky zmiešam.
používateľ nemá avatar
xyz
xyz
Vydarené :),za 5*...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia