Linecké košíčky s tvarohom a čokoládovým krémom fotorecept
Foto: irenaw
Naša obľúbená kombinácia šťavnatý tvaroh, ovocie a čokoládový krém, ktorá nesmie chýbať na sviatky alebo rodinné oslavy. A ak mám linecké korpusy upečené vopred Zobraziť celý popisNaša obľúbená kombinácia šťavnatý tvaroh, ovocie a čokoládový krém, ktorá nesmie chýbať na sviatky alebo rodinné oslavy. A ak mám linecké korpusy upečené vopred a čokoládové ozdoby čakajú v krabičke, tak je to hotové raz-dva aj pre nečakanú príležitosť.
porcií
na 180 °C
Suroviny
linecké cesto: | |
300 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1-2 PL |
|
na potretie košíčkov: | |
|
|
Plnka tvarohová: | |
125 g |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
podľa chuti |
|
Plnka čokoládová: | |
300 g |
|
150 g |
|
150 ml |
|
100 g na ozdoby |
|
Postup
-
1
Ozdoby z bielej čokolády - na papier na pečenie som ich nastriekala vrecúškom s odstrihnutým rožkom a nechala stuhnúť pri izbovej teplote.
-
2
Cesto zamiesime, necháme hodinku postáť v chlade a rozvaľkáme cca na 3 mm. Kruhom s priemerom asi o 1 cm väčším ako formičky vykrojíme kolieska a vložíme do suchých formičiek. Husto popicháme a pečieme na 180°C cca 18 minút. Z rozpisu vyšlo presne 30 košíčkov.
-
3
Do upečených košíčkov rozotrieme trošku džemu.
-
4
Tvaroh premiešame s cukrom a vanilkovým extraktom a dáme na džem.
-
5
Môžeme dať kúsok ovocia.
-
6
Čokoládu, maslo a šľahačku dáme do misky a rozpúšťame v mikrovlnke na polovičný výkon. Nie naraz a nadlho, lebo čokoláda by mohla zhorieť. Ja som robila po minúte 3x. Vždy som chvíľu počkala, aby čokoláda mala čas zmäknúť, premiešala a vrátila do mikrovlnky. Keď je hmota hladká a lesklá dáme stuhnúť do chladničky (netrvá to dlho). Po stuhnutí trochu prešľaháme, aby sa nám to lepšie nanášalo na košíčky, inak to má konzistenciu podobnú studenému maslu. Netreba šľahať dlho ako klasický krém. Nanesieme na košíčky. Ide to dobre malou cukrárskou špachtľou.
-
7
Ozdobíme...ideálne spraviť ich deň vopred, aby košíčky od tých dobrôt zmäkli.
-
8
...jeden veľmi jedlý detail :O)))
Diskusia k receptu