Likérová bábovka

aleana - fotkaaleana, 5. júla 2012
Likérová bábovka
Foto: aleana

Suroviny





Postup

  1. 1

    Prísady: 5 vajec, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, polievková lyžica kakaa, 300 g polohrubej múky, prášok do pečiva, 50 g hrozienok, 250 ml vaječného likéru, 250 ml oleja, strúhanka (alebo kokos na vysypanie formy)

  2. 2

    Postup: Vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom vymiešame do peny, pridáme vaječný likér a olej. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Do vymastenej a strúhankou vysypanej formy nalejeme polovicu cesta. Druhú časť zafarbíme kakaom, pridáme sparené hrozienka, nalejeme na svetlú časť a vidličkou alebo špajlou urobíme mramorovanie. Pečeieme 30 minút pri 180 stupňoch. Upečené posypeme cukrom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia