Lečo pre talianov zo Sicílie ( aj študentov z Blavy)

2010 - bez fotky2010, 10. novembra 2010
Lečo pre talianov zo Sicílie ( aj študentov z Blavy)
Foto: 2010

Ostali mi take velmi dobre sicilske cestoviny "Cavatelli ", a aj bolo treba vycistit ladnicku od zeleniny a nie je lepsi recept ako Zobraziť celý popisOstali mi take velmi dobre sicilske cestoviny "Cavatelli ", a aj bolo treba vycistit ladnicku od zeleniny a nie je lepsi recept ako nase klasicke leco.Takze vysla z toho fuzia.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3
3
1 nasekaná
3
250 g
150 g
2 struciky
3 lyzice




Postup

  1. 1

    Leco sme pripravili klasicky je tu vela postupov na tuto slovensku klasiku a kazdy ho robi trochu inac po svojom ako mu chuti.

  2. 2

    Nas prispevok ku zmene pouzili sme kvalitny olivovy olej a spanielsku klobasu chorizo a na miesto kyslych uhoriek sme mali cierne olivy.

  3. 3

    Uvarene cestoviny sme pridali na olivovy olej do ktoreho sme dali zlahka oprazit drveny cesnak a na drobno nakrajane chilli. Zmiesali sme s lecom a hned servirovali . PS: bolo to redsie ale zabudol som to na panvici kym som chystal fotenie....

Diskusia k receptu

lucylee
s olivami som neskúšala, ale lečo u nás ide, takže skúsim
jerica
@2010 aké prekvapko , s olivami to môže byť celkom dobré , olivy si dávam do šalátov , teraz dám aj do leča , dokonca dnes robím lečo z poslednej papriky a paradajok z vlastnej úrody. Budú tam aj olivy , nič tým nepokazím, už sa teším mám rada lečo so zemiakovou kašou , čo nie každému pasuje .Niekedy si lečo keď je čerstvý chlieb , dám na chlieb až tá masť mi steká poruke , :-)) .
puntodadino
Ked olivy,tak tipo di Greco,alebo "al forno" .Rozdiel ako Trabant a Mercedes.Velke olivy su bez chuti- a vykostkovane su vymocene ako handra.
2010
Tu ma domaci inspirovali bryndzovymi haluskami s cervenou repou, a sunkou s parenicou a orechovymi sulancami.
Tak nas prispevok je leco s hribami ,prosciuottom, caparami a balzamikom ...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia