Luo han zhai - Budhovo potešenie

2010 - bez fotky2010, 19. novembra 2011
Luo han zhai - Budhovo potešenie
Foto: 2010

Tradicne vegetarianske jedlo ktore sa casto pripravuje v obdobi Cinskeho Noveho roku malo by mat aspon 8 ingrediencii pre stastie. Takze pridajte ine ked Zobraziť celý popisTradicne vegetarianske jedlo ktore sa casto pripravuje v obdobi Cinskeho Noveho roku malo by mat aspon 8 ingrediencii pre stastie. Takze pridajte ine ked nemate ci hrasok alebo kukuricu , ine hriby alebo oriesky ako vam chuti alebo aky mate rozpocet, preto nepridavam mnozstva.

15 minut minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

  (namočené)
 nakrajane na mensie kusky
  tvrdsie
 vegetarianska
 / kukuričný škrob
 podľa potreby
 ,mleté čierne korenie
 (ploche) alebo linguine




Postup

  1. 1

    Ked mame susene hriby dame ich do vlaznej vody napucat, vyberieme a nakrajame na kusky. Zeleninu ocistime a nakrajame na kusky.

  2. 2

    Rozpalime si wok , pridame lyzicu-dve rastlinneho oleja a lyzicku sezamoveho oleja. Tvrdsie tofu nakrajame na kusky rychlo oprazime a vyberieme. Do woku postupne pridavame a stir-fry zeleninu podla tvrdosti . V hrnceku vody rozmiesame oyster omacku , pridame lyzicku maizeny ( podla chute , nemusi byt ). Zeleninu podlejeme a dusime cca 5 minut . Ochutime .

  3. 3

    Servirovali sme s Cinskymi plochymi rezancami. Toto je jedlo je vyborne na druhy den , ked prejde chutami v ladnicke.

Diskusia k receptu

2010
Ja nie som vegetarian ale varime vegetarianske pomerne casto aby si organizmus "oddychol" od masa a vegetarianske neznamena byt nudne a bez chuti, tu je taka vzorka.
tornadolue
Krasne jedlo a nie prve vegetarianske, ktore si pridal. Len ty im tvrdohlavo nepridavas tag vegetarianske prip. veganske jedla a potom v tych kolonkach taketo perfektne vzorky chybaju.
lyali
Veru, aj vegetariánske jedlo môže byť takto veľmi lákavé. Obzvlášť v Tvojom podaní. Myšlienka 8 ingrediencií pre šťastie je takisto zaujímavá :-)
2010
Dakujem za komentare , aj ked nie som vegetarian tak sa u nas doma snazime kombinovat stravu tak, ze clovek sa zasiti tou zdravou castou stravy -vegetarianskou a ta nezdrava slozka obsahuje ovela mensie percento.


zinnajdha
judášovo ucho nie je huba " uchovec bazový " ? ktorá rastie na odumretých konároch bazy ?

Uložila som výborný recept.
evusik
ani ja nie som vegeterián a pritom celkom neplánovane a neúmyselne mávame vegetariánske jedlo vo forme šalátov, tofu, sóje.... aj 2x do týždňa. V lete aj častejšie. Jednoducho sa to človeku žiada. A ak je to takto krásne pripravené a naservírované! niet čo riešiť....
bozulka
Páči sa mi to,už sa teším,je pošmúrne počasie a niečo veselé sa žiada dať aspoň na tanier.
babidka
je to take pekne a aj chutne , ze sa tomu odolat neda ....
porzellanka
Hned ako som uvidela nazov jedla a fotku, som si tipla - a spravne - kto je autorom. Vyzera to velmi lakavo, hned by som sa pustila do jedla :-)) Zase si ma raz inspiroval.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia