Krkovičkové veže

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 plátky
2 plátky
2 plátky
2 krúžky
2 ks
3 ks
100 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Krkovičku naklepeme, na krajoch narežeme, posolíme a okoreníme.

  2. 2

    Na oleji osmažíme ako cigánsku pečienku. Plátky údenej krkovičky opečieme a z vajíčok urobíme volské oká. Na maslom vymastený pekáč ukladáme na seba krkovičku, ananás, údenú krkovičku, volské oko a plátok syra.

  3. 3

    Zo zemiakov uvaríme kašu, ktorú s mliekom a maslom vyšľaháme do hladka. Vežu, ktorú sme vytvorili polejeme sladkou smotanou, vrch veže ozdobíme zemiakovou kašou a pečieme v rúre pri teplote 200°C 15 – 20 minút.

  4. 4

    Fazuľky urestujeme na troche oleja, pridáme roztlačený cesnak, posolíme a podávame ako prílohu.

Diskusia k receptu

Vymazať
evanaaa
Kto zaváha, ten ......Ešte som sem žiadny recept nevložila aj keď som sa chystala, A prvý, ktorý som mala v pláne, bol tento! Mám ho z JOJ - ky, ale som ho trochu pozmenila: nedávam ananás, ale plátky kyslejších jabľk, celé to potriem kašou, nielen kopčeky a omastenou lyžicou urobím jamky do ktorých rozklepnem vajíčka, podľa počtu plátkov mäsa - vežičiek a poszpem syrom. Fazuľku vynechám, ale môže byť. Počet rezňov podľa počtu porcií alebo osôb. Ani nepolievam sl. smotanou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia