Krkovička na spôsob španielskych vtáčikov

baka123 - fotkabaka123, 23. marca 2013

Nakoľko som nenašla ihly na mäso, vyskúšala som Španielske vtáčky bez zrolovania

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
2 PL
4 ks
4 ks
2 PL
10 dkg
3 strúčiky
2 ks




Postup

  1. 1

    Krkovičku si naklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Zarobíme si pretlačený cesnak s olejom a naložíme do neho mäso. / stačí na 2 hodiny /

  2. 2

    Na oleji opražíme cibuľku, pridáme oravskú slaninu nakrájanú na pásiky, trochu spolu popražíme .

  3. 3

    Na cibuľke opražíme mäso z oboch strán.

  4. 4

    Podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka. Potom pridáme kyslé uhorky nakrájané na pásiky a zaprášime zemiakovou múčkou. Do hotového nakrájame uvarené vajíčka nakrájané na štvrťky. Podávame so zemiakmi, alebo s ryžou

Diskusia k receptu

angast
@baka 123
na ftákov sa to nepodobá , ale suroviny celkom fajn , takže chuťovo
to nebude mať chybu , akurát tomu chýba ten vzhľad .Ináč O.K.
Tie ihly máš v hornom šuplíku vpravo vzadu.
baka123
@margaretka 28 ,zemiaková múka nieje solamyl, je to múka zo zemiakov, ja s ňou zahusťujem aj guláš, je to dostať kúpiť v zdravej výžive a pekári to dávajú do chlebu.
@angast ihly mám asi na chate :))
violeta
Ja som nikdy nepouzivala ihly na maso, ani nemam :-D, vzdy zviazem bielou nitou, ale robim uplne inac z hovadzieho masa...
baka123
@jody videla som tvoj recept, ty si sa viac vyhrala s tým, len ja som potrebovala niečo rýchle, lebo opatrujem 3 ročnú vnučku, tak toto som mala skoro bez roboty a mohla som behať za ňou, zeleninu sa mi už čistiť nechcelo :)
violeta
@angast , lebo biela nepusta farbu(aspon tak ma to ucila mamka a ja som poslusne dievca:-D)
aroooo
páči sa mi to, ukladám, len to varené vajce by som pridala rovno do taniera pri servírovaní
evanaaa
Nedávno som robila vtáčiky-závitky z hovädzieho mäsa, tiež som chcela použiť ihlice ale neviem, kde som ich dala, ( možno @angast by vedel-:), )tak stačili aj špáratká. Ale dá sa aj takto, len mi tam chýba červená paprika, aby šťava nebola bledá.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia