Krehotinky s rumovou polevou

redakcia - fotkaredakcia, 12. januára 2010
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
450 g
200 g
 štipka
3 ks
1 PL
Rumová poleva:
2 PL
200 g
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Maslo, múku, cukor, žĺtky, vanilku a citrónovú kôru v mise rýchlo spracujeme na posýpku a potom premiesime na tuhšie cesto, v prípade potreby pridáme PL studenej vody alebo mlieka. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň pol hodiny (pokojne aj cez noc) v chlade. Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. 2

    Pracovnú plochu zľahka pomúčime, cesto na nej rozvaľkáme natenko a formičkami vykrajujeme žiadané tvary. Na plechu vyloženom papierom na pečenie pečieme asi 12 minút, aby cukrovinky dostali zlatistú farbu.

  3. 3

    Z uvedených surovín vymiešame polevu, cukrovinky vyberieme z plechu, potrieme polevou a ozdobíme.

Diskusia k receptu

Vymazať
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
To je niečo ako linecké koláčiky. Potrieme polevou a zdobíme. To sa ani nezlepujú krémom alebo lekvárom? Po potretí polevou ako zdobíme?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia