Račia polievka
Račia polievka

Krémová račia polievka

Marián Filo
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 18. februára 2021
Krémová račia polievka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

20 ks
200 ml
300 ml
3 PL
50 g
100 g
100 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich vychladnúť, potom ich zlomíme medzi chvostom a hlavou, vyberieme mäso a odložíme ho. Račie schránky pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov asi 15 minút.

  2. 2

    Vo vode, ktorú sme ochutili muškátovým orieškom, bobkovým listom a karí, asi hodinu varíme mrkvu, pór, fenikel a zeler. Potom pridáme opečené račie schránky, prilejeme biele víno a varíme ďalších 20 minút.

  3. 3

    Dochutíme soľou a korením, scedíme a za stáleho miešania prilievame smotanu. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zavaríme do polievky, pridáme račie mäso. Dekorujeme račími chvostmi.

Diskusia k receptu