Krémová polievka z kačacej pečene

eraserhead - fotkaeraserhead, 15. mája 2013

Chuťovo výrazné predjedlo, aj napriek menšiemu množstvu veľmi sýte.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

65 g
0,13 l
Zmes korenia:




Postup

  1. 1

    Pečeň opatrne zbavíme žlče, blán a dôkladne umyjeme, nakrájame na malé kúsky.

    Krémová polievka z kačacej pečene - obrázok 1
  2. 2

    Na miernom plameni zahrievame smotanu do ktorej pridáme nasekanú pečeň. Na slabom plameni a za neustáleho miešania varíme 15 minút. Po uplynutí času pridáme väčšiu štipku zmesi korenia a soľ, rozmixujeme do hladka a okamžite podávame na predhriatom tanieri. (Zmes korenia si pripravíme v pomere rovných dielov jednotlivých korenín ktoré si tesne pred pridaním do jedla sami namelieme prípadne najemno rozdrvíme v mažiari)

    Krémová polievka z kačacej pečene - obrázok 2
  3. 3

    Ak by ste použili vykŕmenú pečeň - Foie gras, pomer smotana:pečeň je 1:1 , pri prirodzenej pečeni je pomer 1:2 (váha:objem) Po predjedle nezabudnite na hlavný chod

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia