Foto: eraserhead
Chuťovo výrazné predjedlo, aj napriek menšiemu množstvu veľmi sýte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečeň opatrne zbavíme žlče, blán a dôkladne umyjeme, nakrájame na malé kúsky.
-
2
Na miernom plameni zahrievame smotanu do ktorej pridáme nasekanú pečeň. Na slabom plameni a za neustáleho miešania varíme 15 minút. Po uplynutí času pridáme väčšiu štipku zmesi korenia a soľ, rozmixujeme do hladka a okamžite podávame na predhriatom tanieri. (Zmes korenia si pripravíme v pomere rovných dielov jednotlivých korenín ktoré si tesne pred pridaním do jedla sami namelieme prípadne najemno rozdrvíme v mažiari)
-
3
Ak by ste použili vykŕmenú pečeň - Foie gras, pomer smotana:pečeň je 1:1 , pri prirodzenej pečeni je pomer 1:2 (váha:objem) Po predjedle nezabudnite na hlavný chod
Diskusia k receptu