Krémová slepačia polievka s omeletou

Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 10. septembra 2010
Krémová slepačia polievka s omeletou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

120 g
2 ks
1,2 l




Postup

  1. 1

    V hrnci zavaríme slepačí vývar, zahustíme hladkou múkou zmiešanou s vodou a dochutíme soľou a korením. Následne na zjemnenie pridáme maslo a smotanu na varenie. Kuracie prsia narežeme na tenké rezance a vypražíme v oleji do zlatista.

  2. 2

    Vajcia rozšľaháme, osolíme a upečieme omeletu. Potom ju nakrájame na rezance.

  3. 3

    Do misky dáme polievku, navrch kuracie krutóny a rezance z omelety. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

evas13
Vyzerá trošku viac mliečna, v domácom prostredí by mi stačila aj varená sliepka v nej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia