Košíčky
Košíčky

Košíčky plné skaramelizovaným Salkom

crenai - fotkacrenai, 6. januára 2022
Košíčky plné skaramelizovaným Salkom
Foto: crenai

Jedna zo sladkostí, ktoré mi chutia iba na Vianoce, ale zato ich stihnem vyjesť aj na rok dopredu. ?

25
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
100 g mleté
70 g
100 g
1 ks
1 PL
1/2 bal.
Plnka:
1 bal.
100 g
Poleva:
1 bal.




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny zmiešame a pracujeme, pokým dostaneme konzistenciu pripomínajúcu mrveničku.

  2. 2

    Cesto plníme do formičiek na košíčky (z 1 dávky vyjde 25 ks) v tenkej vrstve (2 mm). Formičky netreba potierať, v ceste je dosť tuku. Naplnené formičky poukladáme na plech a košíčky pečieme v rúre pri 200 °C 15 minút.

  3. 3

    Plnka: Konzervu Salka dáme do hrnca s vodou a varíme 2 hodiny. Potom nad parou roztopíme maslo a primiešame skaramelizované Salko. V žiadnom prípade nepoužívame "predvarené" karamelové Salko z obchodu. Plníme do košíkov ešte horúce, hneď po zapracovaní masla.

  4. 4

    Poleva: Čokoládu roztopíme nad parou a polejeme ňou naplnené košíčky.

  5. 5

    Ideálne je nechať ich aspoň deň odstáť, kým košíčky zmäknú. U nás je ale väčšinou podozrivé už ak sa dožijú rána. ?

Diskusia k receptu

ivka282
🤔Preco sa nama pouzit kupovane predvarene salko???? Je v tom nejaky rozdiel ????
crenai
@ivka282 (10.1.2022 20:40)

Chuť je úplne iná, ako keď sa uvarí doma a vôbec nie je dobrá.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia