Konfitovaná bravčová krkovička na pive

František Mátéffy
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 6. júla 2015
Konfitovaná bravčová krkovička na pive
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
90-120 minút
na 80-110 °C

Suroviny

700–800 g
2 ks
4–5 strúčikov
1–2 ks
2 ks
100 ml
0,5 l
300 g
50 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku nasolíme, okoreníme, opražíme zo všetkých strán na oleji a vyberieme. Do oleja vložíme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a pražíme dozlatista.

  2. 2

    Nakoniec pridáme nakrájanú rajčinu, podlejeme pivom a prevaríme. Opražené mäso vložíme do pekáča, zalejeme základom, prekryjeme a v rúre konfitujeme (pečieme pri nízkej teplote 80°C – 110°C), kým nie je mäso hotové.

  3. 3

    Pór nakrájame na kolieska, premyjeme v studenej vode a scedíme. Odkvapkaný pór opražíme na masle, osolíme, podlejeme troškou piva, a pod pokrievkou necháme spariť. Krkovičku podávame s naturálnou ryžou, preliatu výpekom, s duseným pórom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia